?Palandöken´den Pamukkale´ye Kardeşlik Köprüsü´

Erzurum´da TEOG sınavında başarılı olan 20 ortaokul 8. Sınıf öğrencisi ?Palandökenden Pamukkale´ye Kardeşlik Köprüsü? projesi kapsamında Denizli Valiliği ve Merkez Efendi Kaymakamlığının organizasyonu ile Denizli´yi ziyaret etti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
?Palandöken´den Pamukkale´ye Kardeşlik Köprüsü´

Günebakış/+Elif YILMAZ

02-07 Mayıs 2017 tarihleri arasında Denizli´ye misafir olan öğrenciler, ilk ziyaretlerini daha önce Erzurum Valiliği görevini yürütürken hoş sada bırakan Vali Dr. Ahmet Altıparmak´a gerçekleştirdi. Valilik Makam Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarete; Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile Erzurum´dan gelen 20 öğrenci ile 3 öğretmen katıldı.

Ziyarette, öğrencilerle tek tek tanışan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, öğrencilerin ileriye dönük hedeflerini soru. Vali Altıparmak, hedeflere ulaşmakta çok çalışmalarının önemli olduğunu, bunun yanında bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. Ziyaretlerinden dolayı öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Vali Altıparmak, Denizli´nin tarihi ve turistik değerlere sahip önemli bir şehir olduğunu, Denizli´de bulundukları süre içerisinde dolu dolu zaman geçireceklerine dair düşüncelerini dile getirdi.

Öğrenciler gezi boyunca Pamukkale, Laodikya, Tripolis, Bağbaşı Yaylası Teleferik, Buldan gezisine katıldılar. Öğrenciler ayrıca Denizli ve Erzurum öğrencilerinin kaynaşmaları ve kardeşlik bağı kurmaları için beraber futbol, voleybol, çocuk oyunları oynamaları, at biniciliği, kule atlayışı, okçuluk ve atıcılık gibi zevkli aktiviteler ile kişisel gelişimlerine yönelik eğitimlere katıldılar.

19-24 Mayıs tarihlerinde de Denizli´den 25 öğrenci ve 3 öğretmenin katılımıyla Erzurum´da benzer faaliyetler içeren bir dizi etkinlikler düzenlenecek.