Pancar kooperatifinden iki yeni yatırım

Pancar Ekicileri Kooperatifi 2024 yılında Pasinler ve Ilıca bölgesine yatırımda bulunarak 2 depo yapacaklarını açıkladı.

Tarih: 17.02.2024 14:51
Pancar kooperatifinden iki yeni yatırım

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Çiftçiden alınan hububatın sağlıklı koşullarda muhafaza edilmesi ve ticari amaçla depolanması hizmetlerini sağlayan iki deponun şehrimize kazandırılacağını dile getiren Pancar Ekicileri Kooperatif Müdürü Feridun Oğuz, “önümüzdeki sezon için bazı bölgelerde yatırımlarımız olacak ve bunlar 
Pasinler bölgesi ile Ilıca bölgesinde olmak üzere yapılan depolar olacak” söylemlerinde bulunurken, Şu andaki programlarının çiftçilerin ihtiyacını karşılamak ve gerekli olan tüm malzemeleri alacak şekilde planlanan depolar olduğunun altını çizerek, geçen sene ihaleyle yer alarak depo yaptıklarını ancak yeterli olmadığını görünce bu sene de ek olarak depo yapımıyla ilgili olarak bütçe ayırdıklarını belirtti.

Oğuz, “Ilıca Mahallesinde çiftçilerimizin ihtiyacını görecek bir mağaza/depo yapımına başlıyoruz ve bununla ilgili imar çalışmaları şu anda devam ediyor. Yaklaşık bin metrekare alan üzerine kurulacak olan depo Ilıca bölgesine ve yine aynı büyüklükte metrekarenin üzerine kurulacak olan 2. Depo ise Pasinler bölgesinde gerçekleşecek iken her iki depo projesi için aşağı yukarı 15 milyon civarında bir bütçe ayrılmış durumda” diye açıkladı.