PARA-GÖZ ÖĞRENCİLER TEKNOFEST'TE!

Erzurumlu lise öğrencileri, görme engelli bireylerin bireysel olarak destek almadan paralı işlemleri yapabilmeleri ve bunu yaparken de engelleri sebebiyle incinmeden sosyal hayata katılmalarını sağlamak için "Renkli Göz" cihazı ya

Tarih: 22.09.2021 19:08
PARA-GÖZ ÖĞRENCİLER TEKNOFEST

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

Erzurum'un başarılı eğitim kurumları arasında yer alan Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi öğrencileri, yaşlılara yönelik geliştirdikleri "Renkli Göz Projesi" ile Teknofest'te yer alarak Erzurumu birkez daha gururlandırdılar. Merkez Palandöken ilçesinde bulunan Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi, öğrencilerin başarılı projeleri ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

GÖRME ENGELLİ BİREYLERE RENKLİ GÖZ PROJE

Öğrenciler, görme engelli bireylerin alışveriş yaparken hayatına büyük kolaylık sağlayacak "Renkli Göz" projesi ile  Teknofest'te boy gösterecekler. Ülkemizde görme engelli bireyler günlük hayatta pek çok sıkıntı yaşamaktadırlar. Özellikle alışveriş yaparken para konusunda büyük sıkıntılar yaşayan bu tür vatandaşlarımız,  banknotların değerini anlayamadıkları için destek almak durumunda kalıyorlar. Bu desteği alırken zaman zaman mağduriyet yaşıyorlar. Tamda bu noktada Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi öğrencileri devreye girerek çok anlamlı projeyi hayata geçirdi. 

CİHAZ, HEM MADENİ HEM DE KAĞIT PARALARI ALGILIYOR...

Öğrenciler, yaşanılan mağduriyetlerin önüne geçmek için görme engelli bireylerin bireysel olarak destek almadan paralı işlemleri yapabilmeleri ve bunu yaparken engelleri sebebiyle incinmeden sosyal hayata katılmalarını sağlamak için "Renkli Göz Projesi"ni geliştirdiler. Tasarlanan cihaz hem madeni paraları hem de kağıt paraları algılıyor. Renkli göz projesi, ülkemizde benzeri olmayan bir proje olup TEKNOFEST'e katıldı. Proje, 23-26 Eylültarihleri arasında, yani bugünden itibaren Teknofest'te sergilenecek.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TEBRİK ETTİ

Öğrenciler, öğretmenleri ve okul idarecileri ile birlikte Teknofeste gitmeden önce Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu'nu ziyaret ettiler. Müdür Gazioğlu, çok anlamlı bir proje geliştiren öğrencileri tebrik edip çeşitli hediyeler vererek Erzurumdan Teknofeste katılmaları için uğurladı. Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazioğlu, '' Öğrencilerimiz görme engelli bireylerin alışveriş yaparken parayı tanımama sıkıntısı ile ilgili yaşanılan mağduriyetlerin önüne geçmek için görme engelli bireylerin bireysel olarak destek almadan paralı işlemleri yapabilmeleri ve bunu yaparken engelleri sebebiyle incinmeden sosyal hayata katılmalarını sağlamak için "Renkli Göz Projesi"ni geliştirdiler. Tasarlanan cihaz hem madeni paraları hem de kağıt paraları algılıyor. Renkli göz projesi, ülkemizde benzeri olmayan bir proje olup Teknofest'e katıldı. Projeyi geliştiren öğrencileri, danışman öğretmeni ve okul idaresini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum.''  dedi.