Para tuzağı

Peteklerde oluşan kirliliklerin özel makine ve kimyasallarla uzaklaştırılması olarak bilinen petek temizliğini özünde para tuzağından başka bir şey değil.

Tarih: 11.11.2023 17:00
Para tuzağı

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Petek temizliğinde Yapılacak işlem sayesinde peteklerin ve tesisatın içindeki kireçlerin temizlenmesi esas alınırken, konuyla alakalı açıklamalarda bulunan tesisatçı, “petek temizliği para tuzağından başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı. 

Konuşmasına kalorifer peteklerinin fiyatlarını belirtmekle başlayan tesisatçı, “Kalorifer peteği satışlarının son zamanlarda durduğunu ifade ederken fiyatlarında ise sabit bir fiyat yok bin 500’e satanlarda oluyor, bin 700’e satanlarda oluyor. Petek fiyatlarında oluşan durgunluk inşaat firmalarının yazın çok fazla iş yapmamalarıyla alakalı olabiliyor çünkü yazın yoktu inşaat şu an kışa doğru yani temel atmaya başladılar” dedi.

Petek temizliği 

Tesisatçı, “Petek temizliği adı altında hizmet verenler para tuzağından başka bir şey değil çünkü bu taraftan suyu veriyor diğer taraftan peteğin içindeki paslı su dışarı çıkıyor ve adına temizlik deniliyor. Petekten çıkan su sadece paslı su ve hiçbir zararı yoktur aksine temizlemek için gelenler ilaçlı su verdiği için peteğin içindeki saclar hasar görüyor ve hiçbir faydası olmuyor. Sadece kombinin altındaki filtreleri temizlenmesi yeterli olacaktır çünkü o filtrelere pislik tıkanınca suyu yavaş çeker. İlaçlarla temizlenmeye çalışılan petekler peteğin içindeki saclara zarar verir ve peteğin uzun ömürlü olmasının önüne geçer. Peteğin içinde bulunan su boruları kalın boru olduğu için ne kadar tıkanabilir? Kaldı ki tıkanma da olmuyor ama çoğu vatandaşımız bunu yaptırıyor. İstese kendisi de herhangi bir ücret ödemeden yapabilir çünkü bir şeyi yok kombiden su verilip banyodan da kör tapa açılınca ekstra bir ücret ödemeden peteklerin temizliği yapılmış olur”.