"Parçalanmış aileler noktasında sıkıntılar devam ediyor”

Geçtiğimiz günlerde il içi ve il dışı atamalar hakkında konuşan Eğitim-Bir-Sen sendikası Erzurum Şube Başkanı Mustafa Karataş, bu kez de özür gurubu atamaları hakkında görüşlerini ifade etti.

Tarih: 21.02.2024 01:14 Güncelleme: 21.02.2024 02:16

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Konuşmasına özür atamalarının kendileri için kıymetli olduğunu belirterek başlayan Karataş, özellikle 2016 sonra alınmış olan sözleşmeli öğretmenlerin bu seçim öncesi kadroya geçirmelerinin neticesi olarak bu haklardan faydalanmasını istediklerini ifade etti. 

Karataş, “şu anda aile bütünlüğü parçalanmış ve aile bütünlüğü olmayan aileler söz konusu. Biz bunlarla ilgili gerek yerel siyasette gerek milli eğitim müdürümüzle gerekse vali bey olsun bu konuyu zaman zaman dile getiriyorlar bizlerde her fırsatta dile getiriyoruz” söylemlerinde bulunurken, mevcut yapının içerisinde atanmış kişilerin atandığı yerde hizmet vermeyi bekleme noktasındaki bir durumlarının söz konusu olduğunun da altını çizerek, buradaki hasretin sadece valilik tarafından ele alınmasıyla değil aynı zamanda bakanlığın da ele alması gerektiğini vurguladı. 

Aynı zamanda evli olan insanların aynı ilçe il içerisinde bir arada olabilecekleri atamaları ya da en azından görevlendirmelerin mutlaka yapılmasının önemine değinen Karataş, “aile birlikteliği sağlanamamış öğretmenden verim alınamayacağını gerçeğini bilinmesini istiyorum” söylemlerinde bulundu.  

Karataş, “Parçalanmış aileler noktasında şu anda hala sıkıntımız devam ediyor. Biz bu konuda da ilgililerden empati yaparak bu durumunun idrak edilmesini istiyoruz çünkü önce öğretmenin huzurunun, mutluğunun ve motivasyonun sağlanması lazım. Ancak böyle bir yöntemle bir öğretmen verimli olabilir. Sabah akşam, evde veya okulda çocuğunu düşünen ya da ayrı kalmış eşini düşüren bir öğretmenin sınıftaki çocuğa çok fazla bir şey veremeyeceğini ben şahsen 32 yılını eğitime vermiş biri olarak çok iyi anlıyor ve idrak ediyorum. İnşallah sizin aracılığınızla bunları tekrar kamuoyuyla paylaşmış ve ilgili makamlara da tekrar hatırlatmış oluyorum ve ümit ediyorum ki bu noktada il içi ve iller arası hem atama hem özür atamaları hem de yer değiştirmelerin idame ettirilmesi bizim arzumuzdur” diye konuştu.