PARFÜM SATIŞLARINDA ARTIŞ YAŞANDI

Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı kampanyaları başladı.

Tarih: 23.12.2023 00:29
PARFÜM SATIŞLARINDA ARTIŞ YAŞANDI

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU 

Özellikle parfüm esnafı yeni yıl hazırlıklarını günler öncesinden tamamlarken satışlardan umutlu olduğunu söylediler. 

 Parfüm satışlarında da gözle görülür bir artış yaşandığını ifade eden kozmetik işletmecisi Sait Tok, satışlarının her geçen gün yükseldiğini söyledi

Tok,”  Parfümeri mağazalarına gösterilen ilginin artması bizleri memnun etmeye başladı. Biz   esnaflar olarak satışlardan memnunuz.  Parfüm fiyatları ise uygun olarak satıyoruz. Vatandaşlarımız parfümlere ilgi göstermeye başladılar.  Kış mevsiminde genellikle hafif kokular tercih ediliyor. Satışa sunduğumuz parfümler çok kaliteli olup orijinali ile aynı kokudadır. Yılbaşı öncesi satışlardan umutluyuz.”

Sahte parfüm nasıl anlaşılır?

 “Parfümlerimiz uzun süre kalıcılığını korumaktadır. Gerçek parfümlerin seri numarası ve barkodları kutunun sonunda ve ayrıca parfüm şişesinin üzerinde olacaktır. Benzer sertifikayı sahte parfümlerde alamazsınız. Yeni bir parfüm satın aldıktan sonra yapmanız gereken ilk şey orijinal parfüm barkod kontrolüdür. Sahte parfümün seri numarası olmayacaktır. Seri numarasının hem kutuda hem de şişede bulunması gerektiğini ve eşleşmesi gerektiğini unutmayın. Sahte bir kokuya atıfta bulunabileceğinden, seri numarasının kutunun üzerine yapıştırılmadığından emin olun. Parfüm satın almadan önce daima parfüm parti kodunu kontrol edin. Parfüm orijinalliğini kontrol etmek için kutunun üzerine yazdırılacak üretim tarihi kodunu da kontrol edebilirsiniz. Yani yeni bir koku aldığınızda yapmanız gereken ilk şey parfüm orijinallik barkodunu kontrol etmektir. Bazı yasal sorunları önlemek için, mükerrer parfüm üreticileri parfümün ambalajında, tasarımında veya yazı tipinde küçük bir değişiklik yaparlar. Satın almadan önce her zaman parfümler ve nasıl göründüğü hakkında araştırma yapın. Parfümün orijinal olup olmadığını anlamanıza yardımcı olması için önce şişeyi ve tasarımını kontrol ettiğinizden emin olun. Parfüm orijinalliğini kontrol etmek istiyorsanız, parfümün bitişine dikkat edin. Sahte ürünler her zaman terbiyeden yoksundur. Ya cam kap çok pürüzlü olur ya da yazı tipleri ve karakterler kazınır. Yapışkan bir kaliteye sahip olurlar. Gerçek olanların pürüzsüz ve keskin bir kreatifi vardır.”