Pasinler Porsuk göleti yükseltilecek

1985 yılında işletmeye alınan Pasinler Porsuk Göletinde, yöre halkının talepleri üzerine yükseltme yapılabilmesi için hazırlanan proje çalışmaları bitmişti.

Tarih: 02.08.2022 10:55
Pasinler Porsuk göleti yükseltilecek

Sinan AYDIN

Erzurum'un Pasinler ilçesinde bulunan ve 1985 yılında işletmeye alınan Porsuk göletinin yükseltilmesi için bölge halkı talepte bulunmuştu. DSİ Erzurum Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz, Bölge Müdür Yardımcı, Şube Müdürleri ve Erzurum Pasinler Porsuk Mahalle Muhtarı Zihni Doğan ile birlikte, Porsuk göleti hakkında istişare toplantısı yap.

YÖRE HALKI GÖLETTE YÜKSELTME TALEP ETTTİ

1985 yılında işletmeye alınan Pasinler Porsuk Göleti, yöre halkının talepleri üzerine gölette yükseltme yapılabilmesi için proje çalışmaları bitmişti. İhale hazırlıkları devam eden ve tamamlandığında 4 bin dekar tarım arazinin sulanmasına hizmet edecek olan Porsuk göleti, yükseltilmiş hali ile ekonomiye daha çokkazandıracak.

PORSUK GÖLETİ TARİHÇE

Erzurum Pasinler İlçesi sınırları içerisindedir. İnşaatı 1980-1984 yılları arasında yapılmıştır. Gövdesi toprak dolgu şeklindedir. 0,76 hm3 su depolama hacmine sahiptir. Sulama amaçlıdır, 170 ha alanı sulayacak kapasitededir. Temelden yüksekliği 18 metredir. Porsuk geleti, adını Pasinler ilçesine bağlı Porsuk köyünden almaktadır. Porsuk köyünde Karasal iklim görülmektedir.