Pasinlerli kadınlara süt sağım makinesi dağıtıldı

Pasinlerde tarım alanında emeğe değer katan kadınlara, değerli bir destek olan süt sağım makinesi dağıtıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Pasinlerli kadınlara süt sağım makinesi dağıtıldı

-ÖZEL-

 

 

 

Sinan AYDIN

 

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Pasinler ilçesinde kadınlara süt sağım makinesi dağıtıldı. Her daim kadının gelişmesini, emeğini değerlendirmesini ve sosyal olarak hak ettiği değeri görmesini bütün alanlarda destekleyen İl Tarım Müdürlüğü,  hem işgücü anlamında, hem de hijyenik sütün elde edilmesindeki işlevi anlamında üretime önemli bir katkısı olan süt makinelerini sahipleri ile buluşturdu. Pasinler ilçesinde düzenlenen törene, Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve tarımsal alanda faaliyet gösteren üreticiler katıldı.

OSMAN AKAR: ERKEĞİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ KADINLARDIR

 

Törende konuşan İl Müdürü Osman Akar, ? Ülkemizde, büyük çoğunluğu küçük işletmelerden oluşan aile tarımında erkeğin en büyük destekçisi kadınlardır. Kadınlar tarlada, bağda, bahçede, ahırda, ağılda her yerde çalışmaktadır. Bitkisel ve hayvansal üretimin iş gücünü sağlayan kadın bunların yanı sıra çocuğunu büyütmektedir. Ev işlerini yapmakta, ailenin beslenmesinde de en büyük görevi üstlenmektedir. Kadınların Türkiye ekonomisine katkıları çok önemlidir. Toplumumuzun yarısını teşkil eden ve tüm toplumu yetiştiren kadının eğitimi aynı zamanda tüm toplumun eğitimidir. Kısaca kadın, tarlada üreten, evini yöneten, ailesini besleyendir. Bu bilinçten hareket ederek Bakanlığımız ve Valiliğimizce uygulanmakta olan destekleme politikaları ve tarımsal faaliyetlerle ilgili teknik konularda çiftçilerimizi bilgilendirmek, tarımla ilgili son gelişmeleri çiftçilere duyurmak, kırsal kesimde yaşayan kadınların sosyal ve ekonomik statüsünün daha da yükseltilmesi, onların tarımsal kalkınma içindeki rollerinin daha da arttırılması ve buna bağlı olarak kadınların sosyo-ekonomik bakımdan daha güçlü bir hale getirilmesi hedeflerimiz arasındadır. Tarımsal verimliliği artırmak ve kırsal kalkınmayı hızlandırmak için insan kaynaklarını geliştirmek, yani insana yatırım yapmak, bizim çalışma perspektifimizi ve tarımsal yayımın ana hedefini oluşturmaktadır.? dedi.
Tören, eğitime katılan kadınlara sertifika ve süt sağım makinesi dağıtımı ile sona erdi. Tören, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.