PASTA FİYATLARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Erzurum’da pasta fiyatlarındaki belirgin artış yaşanırken hem tüketiciler hem de pasta üreticileri için önemli bir gündem maddesi haline geldi.

Tarih: 31.12.2023 17:18
PASTA FİYATLARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Bir yaş pastanın fiyatı 300 TL yükselirken, malzemeye gelen zamlar, ürünlerin etiketine yansıdı.

 Pastane ve kafe, farklı lezzetlerde pasta çeşitlerini müşterilerine sunuyor. Özellikle özel günlerde ve kutlamalarda tercih edilen pastalar, birbirinden farklı tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Çikolatalı, meyveli, kekli ve kremalı gibi farklı tat ve görünümlere sahip pastalar, müşteriler tarafından lezzetleri ve kaliteleriyle beğeniliyor. Fiyatların artması vatandaşı kızdırsa da pek çok kişi evde pasta yapmanın daha pahalıya geldiğini ifade ediyor.

Vatandaşların pasta fiyatlarının çok pahalı olduğunu ifade eden işletmeci Mustafa Kandemir, maliyetler iki katına çıktığını söyledi.

Kandemir,” Pasta fiyatlarında geçen seneye göre baya bir artış var. Gelen müşterilerimiz de bu durumdan oldukça rahatsız. Çünkü maliyetler yükseldi bu nedenle biz de fiyatları yükseltmek zorunda kalıyoruz. Mesela geçen sene 3-4 kişiye yetecek 100 TL aldığınız pasta bu sene 300’e alamıyorsunuz. Dediğim gibi maliyetler iki katına çıktı günden güne her şeye zam geliyor. Zamlar da artık aylık veya haftalık gelmiyor günlük her şeye zam geliyor. Bu da ister istemez ürünlere yansıyor. Müşterilerden aldığımız tepkilerden dolayı zam yapmamak için direttik fakat bizim de elimizden gelen bir şey yok. Pasta yapımında kullandığımız tüm malzemelerin fiyatında artış yaşadık. Süt, un, şeker, meyve, fıstık, ceviz, çikolata bunların maliyeti çok yüksek olunca pastaların fiyatı da genel anlamda artış gösterdi. Dolar düşünce fiyatları da düşecek diyorlar ama öyle olmuyor.”