PASTIRMA FİYATI CEP YAKIYOR

Erzurum’da Pastırma fiyatlarına yaklaşan Ramazan ayı öncesi zam geldi.

Tarih: 05.03.2024 11:24
PASTIRMA FİYATI CEP YAKIYOR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Kilosu bin 100 TL’den satışa sunulan pastırma satışlarının her Ramazan bir önceki yılı aratıyor. 

Gıdada özellikle de et fiyatlarında yaşanan zamlar, pastırma fiyatını yükseltti. Ramazanda sofralarda iftariyelik olarak yerini alacak olan pastırma fiyatlarında daha şimdiden artış yaşandı.

Gelen zamlardan dolayı mecburen fiyatları tezgaha yansıttıklarını ifade eden Kasaplar,  pastırma fiyatlarının artması satışları düşürdüğünü söyledi.

Kasaplar,”  Ramazan ayına az bir zaman kaldı. Şuanda pastırma fiyatları değişiklik gösteriyor. Ramazan içerisinde, pastırmaya rağbetin artacağı ifade ediliyor. Özellikle kırmızı et ve ürünlerindeki ramazan zammı, tüketicileri rahatsız edici boyutlara ulaştı. Gramla satılan pastırmanın fiyatı bin 100 TL’ye kadar ulaştı. Neredeyse çeyrek altını bozdur, karşılığında bir kilogram pastırma al. Gramla satıldığı için tüketiciye fazla pahalı gelmiyor.  Ramazan ayına yaklaştı ama et fiyatlarının artması bizim işimizi çok etkiledi. Et pahalandıkça ister istemez bizimki de et ürünü olduğu için ateş pahası oldu. Çok pahalandı. Yanına yaklaşılmaz hale geldi. Pastırmacılar olarak da zor durumda kalıyoruz. Müşterilerimize anlatamıyoruz. Fiyat artışlarının sebebi; hem et fiyatlarının artması hem de maliyetlerin, giderlerin artması oldu. Çalışan masrafları, SGK ücretleri son bir yılda yüzde 50 oranında arttı. Ondan dolayı pastırma fiyatları arttı. Et fiyatları da artmaya devam ediyor. Fiyatlar çok yüksek, pahalı. Vatandaşımıza Allah kolaylık versin. Alım gücü zaten düşüktü. Bu son fiyatlarla birlikte alım gücünden dolayı insanlar almakta çok zorlanıyor. Bu konuda biraz sıkıntılı süreç yaşıyoruz.”