PERDE FİYATLARINA ZAM GELDİ

Dolar kurunun her gün yeni bir rekor kırması ve ham maddenin ithal edilmesi fiyatların artmasıyla perde fiyatları da zamlandı.

Tarih: 13.01.2024 23:44
PERDE FİYATLARINA ZAM GELDİ

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Kış aylarında satışların tüm sektörde düştüğünü fakat bu sene insanların alım gücünün azaldığını ve fiyatlara zam yapıldığını satışların durma noktasına geleceğini belirten perde satıcıları, insanların kaliteli ürün almak yerine uygun fiyatlı ürün almayı tercih ettiklerini söylediler.

Perde satıcıları, “Geçmişte insanlar desenli, çiçekli, çizgili karışık perdeler seçerdi. Şu anda daha sade ve şık perdeler tercih edilir oldu. Renk olarak ise fonlarda en fazla gri, uzay gri ve antrasit renkler alınırken, tülde ise klasik değişmez renk kırık beyaz çiftlerin tercihi olur. İnsanlar göz yoran desenlerden vazgeçerek daha sade ve şık arayışına girdiler. Elbette bu her sezon değişir. Bunun yanı sıra Stor perdelerin alıcısı da var elbette. Bu kişi zevkine ve yaşayacağı ortama göre değişiklik gösterebiliyor. Tamamen kişinin zevkine kalmış bir durum. Baktığımız zaman sektöre son 2 yıldır bizim işimiz çok azaldı benim eskiden telefonum susmazdı ama şimdi baktığımız zaman hiç çalmıyor telefonum. Tabi satış az olunca üretimde azalıyor ve böylece üretim az olunca bu fiyatları da yükseltmiş oluyor. Şimdi biz toptan sattığımız için üretim çok az ama bizim sektörel bazda Türkiye dünyaya hükmeden bir sanayiye sahip diyebilirim ama işin bir kötü yanı var son 2 yıldır komple ürünler dolarla alım yapmak mecburiyetin de kaldı. Vatandaş tabi etkileniyor bu zamlarda ama nasıl etkileniyor biz daha önceki yıllarda mesela 5 yıl önceye baktığımız zaman ben toptancı olarak perdecilere çuval çuval ürün veriyordum ama şimdiye baktığımız zaman benden metre usulü alıyorlar bu da hem perdeciyi hem de vatandaşı ekonomik olarak etkiliyor.”