Peynirciler çarşı istiyor

Peynirciler Çarşısı´nın bakımsız olduğunu söyleyen esnaf, turistlerinde uğrak yeri olan mevcut çarşının mutlak yenilenmesi gerektiğini belirterek, ?Erzurum´un kendi üretimi olan Civil ve Gövermiş Peynir için çok sayıda yerli ve yabancı turist ağırlıyoruz.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Peynirciler çarşı istiyor

Günebakış/Muhammed cOŞKUN

Peynirciler Çarşısı esnafı çalıştıkları ortamın bakımsız olduğuna dikkat çekerek, uygun bir ortamın oluşturulması gerektiğini vurguladılar. Erzurum gövermiş ve civil peynirin yerli ve yabancı turistler tarafından rağbet gördüğünü kaydeden çarşı esnafı, yöresel lezzetlerin daha iyi tanıtılması için uygun bir çarşıya ihtiyaç olduğunu söylediler.

Meşhur gövermiş ve civil peynirin daha uygun ortamlarda satılması gerektiğini söyleyen esnaf Muhammer Karahan, ?Açıkta satılan peynirin daha hijyenik ve bozulmasını önleyecek çalışmalar yapılması gerekiyor. Bu noktada başta belediyelerimiz esnafa hijyenik, şeffaf bir çarşı yaparak hizmete sunması gerekiyor. Bununla beraber soğuk hava deposu da şart. Şayet soğuk hava deposu yapılırsa peynirlerin bozulma sorunu da ortadan kalkacaktır. Bu peynirleri fırsata çevirerek ve iyi bir organizasyon yaparak tanıtması gerekmektedir. Bundan dolayı belediyelerimize bir an önce esnafla bir araya gelmelidir. Özellikle peynirci esnafı bir araya getirip uygun bir çarşı yapılmalıdır.? dedi.

Hulki Karahan adlı esnaf ise, ?Yöresel peynirlerimiz olan civil ce gövermiş peynirler özellikle yerli turistler tarafından rağbet görmektedir. Bu noktada peynirimiz ne kadar hijyenik ise o derece iyi tanıtılmış olacaktır. Hijyenik olabilmesi için de hijyenik bir ortama sahip olmamız gerekmektedir.  Türkiye´de halkın büyük bir kısmı meşhur çivil ve gövermiş peynirini biliyor. Bu kadar tanınmış ve simge haline gelmiş peynirlerimiz daha ileriye tanıtmak için belediyeden katkı bekliyoruz. Gereken katkı ve destek sunulursa hem esnaf hem de Erzurum kazanacaktır. Esnafın kazanması demek Türkiye´nin de kazanması demektir.? ifadelerini kullandı.