PEYNİRCİLER ÇARŞISINDA İŞLER KESAT

Erzurum’un Yakutiye İlçesine bağlı Gürcükapı caddesindeki peynirciler çarşısındaki esnaflar iş yapamamaktan dert yanıyorlar.

Tarih: 22.02.2024 09:44
PEYNİRCİLER ÇARŞISINDA İŞLER KESAT

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Peynirin fiyatlarının artmasından dolayı işlerin olmadığını ifade eden çarşı esnafı, Erzurumlu vatandaşlar peynirinden mahrum kaldığını söylediler.

Esnaf,”  Peynir satışlarımız son dönemlerde çok düştü. Bu sene peynir çok vatandaşlar eskisi gibi alamıyor. Fiyatların yüksek olmasından dolayı. Tabi fiyatın yüksek olması, müşteri potansiyelini de etkiledi. Vatandaş zaten zar zor geçiniyor.   peynir bu kadar pahalı olunca, Erzurumlu vatandaşlar peynirinden mahrum kalıyor. Eskiden gelen müşterilerimin her biri en az 5-6 kilo alıyordu. Şuan gelen 1 kilodan fazlasını alamıyor. Bütçesi yetmiyor çünkü. Esnaflık hayatımızda ilk kez böyle kötü satışlar yapıyoruz. Köydeki annelerimiz, ablalarımız kendi elleri ile gayet hijyenik olarak yapıp bizlere gönderiyorlar. Bizde burada satışlarını yapıyoruz. Birinci derece üreticiden alıp direk halka sunuyoruz. Anacak son dönemlerde marketlerde satılan fabrikasyon ürünlere rağbet arttı. Vatandaşlar fabrikalarda yapılan ürünlerin el değmeden hazırlandığını söyleyip sağlıklı buluyorlar. Gidip hazır ürünleri alıyorlar. Halkımız olarak bütün müşterilerin talep sonuçlarından dolayı şikâyetçiler. Bizim satışlarımız yüzde 50 düşüş oranında, esnaf olarak bu konudan son   derece rahatsızız. Bize fırsatçısınız, “Peynir dolara mı bağlı, enflasyona mı bağlı?” diyorlar, devletimiz zammı yapıyor ama zamlar hep esnafların inisiyatifinde görünüyor, halkta bizimle kavgaya tutuşuyor zammı sanki ben mi yapıyorum Şu anda hepimiz boş oturuyoruz. Sağımızda solumuzdaki dükkânlar iş yapamıyor. Zamlardan dolayı vatandaşın alım gücü azaldı, artık buraya gelmiyor. Köylü de gelmiyor. Mazot zamlanmış, elektrik, su zamlanmış. Eskiden az çok geçimimizi yapıyorduk, şimdi başa baş, bazen de zararına iş yapıyoruz. Böyle devam ederse biz de kapatıp gideceğiz. Çarşının durumu da kötü.”