Polat’tan Karadelik Benzetmesi, “Ekonominin Toparlanması İçin Bu Karadeliğin Kapanması Şart”

Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi POLAT, Zafer Partisi’nin genel misyonundan ve vizyonundan bahsetti.

Tarih: 14.10.2023 16:20 Güncelleme: 14.10.2023 16:20
Polat’tan Karadelik Benzetmesi, “Ekonominin Toparlanması İçin Bu Karadeliğin Kapanması Şart”

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

İnsanların birçoğunun Zafer Partisi’nin sadece sığınmacılar projesi olduğu düşüncesinde olduğunu ifade eden Zafer Partisi Cezmi POLAT, “Ekonominin derlenip toparlanması için bu karadeliğin kapatılması lazımdır” şeklinde konuşarak sığınmacıları kara deliğe benzetti.

Sözlerine, “Her yıl 11 ila 15 milyar dolar civarında bir harcama yapılıyor” şeklinde devam eden Polat, “Bu büyük bir rakamdır. Bu rakamı biz üretime yönlendirmiş olsak ülkemiz üretim açısından kendi kendini besleyecek noktaya gelirdi” dedi.

“İtibardan Tasarruf Olmaz Diye Bir Saçmalık Olamaz!”

Rusya ve Ukrayna savaşının Türkiye’de ki buğday durumunu etkilediğini ifade eden Polat, “savaş devam ediyor ve günün birinde buğday ihracatı kesilecek, dolayısıyla ekmek sıkıntısı çekeceğiz” dedi. Türkiye’de ki üretim azlığından bahseden Polat, sözlerine;

“Türkiye’miz şu an da üretimden uzaklaşmış, bir tüketim toplumu haline gelmiştir, israf hat safhadadır. Yani ülkeyi yönetenlerin tabiriyle ‘itibardan tasarruf olmaz’ gibi bir tabir yoktur. Böyle bir şey asla kabul edilemez. Geçmiş dönemlerde ki devletlerde, Osmanlı’dan önce ki dönemlerde makam sahipleri halkın içinden biri gibi yaşıyordu. Osmanlı döneminde şatafat başladı ve işte o zaman Osmanlı İmparatorluğu yıkılmaya başladı. Günümüzde ki durumda tamamen bundan ibarettir. Bu yüzden üstüne basa basa tekrar söylüyorum ki itibardan tasarruf olmaz diye saçma bir şey olamaz.” şeklinde devam etti.  

-Üniversite Mezunu Olan Bir Sürü Gencimiz İş Bulamıyor!                     

-Sığınmacı Karadeliği Kapanmadığı Sürece Ekonomi Düzlüğe Çıkamaz

Türkiye’nin herhangi bir katma değer üretmediğinden bahseden Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi POLAT, “sürekli dışardan ithal ediyor, ürettiği noktada ihracat yapamıyor ve dışarıdan aldığı ürünü ihraç ediyor bu yüzden de katma değer üretemiyor” dedi. 

Türkiye de ki işsizlik oranı konusuna değinen Polat, “Üniversite mezunu olan bir sürü gencimiz iş bulamıyor” diyerek başladığı cümlesine, 

“Bu gençler için istihdam sahaları açmak zorundasınız. Bu; devletin asli görevlerinden birisidir. Her yıl sığınmacılar için milyar dolarlar harcanıyor. Eğer bu para kesilmiş olsa Türkiye ekonomisi zaman içerisinde toparlanmış olur. Bu karadelik kapanmadığı sürece ekonomiyi düzlüğe çıkarma şansınız yoktur” sözlerini ekleyerek konuşmasını sonlandırdı.