Primini düzenli öde İndirimden faydalan

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür vekili Nizamettin Durmuş, Ekim 2016´da başlayan ve bağkur sigortalılarının yararlandığı 5 puan prim indiriminin devam ettiğini hatırlatarak, mükelleflere çağrıda bulundu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Primini düzenli öde  İndirimden faydalan

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür vekili Nizamettin Durmuş, kurum çalışmalarıyla ilgili GÜNEBAKIŞ´a bilgi paylaşımında bulunarak, Bağkur sigortalılarına prim indirimini hatırlattı.  5 puanlık prim indirim uygulamasının Ekim 2016´dan itibaren başladığını hatırlatan Durmuş, Bağ Kur sigortalılarının bu imkandan primlerini düzenli bir şekilde ödemesi halinde yararlanabileceğinin altını çizdi.

İNDİRİM ÜZERİNE İNDİRİM

İl Müdürü Durmuş borcunu yapılandıran ve taksitlerini düzenli olarak ödeyen sigortalıların, aynı zamanda cari ay borçlarını aksatmadan ödemeleri halinde de 5 puanlık indirimden otomatikman yararlanacaklarını bildirerek, ? 2017 yılı için asgari ücret üzerinden ödenecek primler şu şekilde olacaktır; Çiftçi Bağ-Kurlu 5 puan indirimden önce 490,59 TL, indirimden sonra 419,49 TL´dir. Esnafa (vergi) Bağ-Kurlu, Şirket ortakları ve muhtarlar indirimden önce 613,24 TL, indirimden sonra 524,36 TL´dir. Görüleceği üzere 5 puanlık indirim ödenecek primlerde yaklaşık yüzde 15´lik bir kısmın vatandaşımızın cebinde kalmasını sağlamaktadır.? dedi.

YAZILI MÜRACATLAR 15 GÜNDE SONUÇLANDIRILACAK

Kurumun ilgisi dahilinde olan konularla ilgili yazılı müracaatlara ilişkinde açıklama yapan Durmuş, 9 Kasım 2016 da göreve başladığını, ilk etapta Müdürlüğe yapılan yazılı müracaatları sonuçlandırma süresini 25 gün olarak belirlediklerini söyledi. Ocak 2017 itibariyle bu süreyi 20 güne indirdiklerini dile getiren Durmuş, ?Mart 2017´den itibaren bu süreci 15 güne çekeceğiz.  Bu süre zarfında yazılı müracaata bağlı işlemleri sonuçlandırıp sonucu ellerine ulaşmayan vatandaşlarımızı her Cuma öğleden sonra saat 15.00´te müdürlük toplantı salonunda ağırlayacağız ve sorunların çözümü noktasında gerekenleri yapılması için takipçi olacağız.? diye konuştu.

                

Muhammed cOŞKUN