PTT 183 YAŞINDA

Erzurum Posta Nezareti adıyla 23 Ekim 1840 tarihinde kurulan, Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), 183’üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

Tarih: 22.10.2023 15:10 Güncelleme: 22.10.2023 15:10
PTT 183 YAŞINDA

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

PTT AŞ’nin kuruluş yıl dönümüne ilişkin açıklamalarda bulunan Erzurum PTT Başmüdürlüğü yetkilileri, kurulan PTT'nin üzerinden 183 yıl geçtiğini söylediler.

Yetkililer, “23 Ekim 1840 yılında posta nezareti olarak kurulan PTT'nin üzerinden 183 yıl geçti. Bizler iki asra yakın tecrübemizle banka, lojistik, posta, kargo ve ticaret alanında Erzurum  halkına en iyi hizmeti vermenin gururunu yaşıyoruz. Genel Müdürlüğümüzün bizlere verdiği talimatla iki asırda aldığımız tecrübe ile birlikte Erzurum halkına en kaliteli, en hızlı hizmeti verme gayreti içerisindeyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Türkiye Yüzyılı vizyonu ışığında yenilikçi çözümler ile vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti uygun fiyatlarla sunmayı geçmişte olduğu gibi bugün de sürdüreceğiz. 23 Ekim 1840 tarihinde Posta Nezareti olarak Osmanlı Devleti içerisinde iletişim ve haberleşmeyi sağlamak üzere kurulan PTT AŞ, günümüzde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olarak ülkemizin dört bir yanında, geniş hizmet ağı ile posta, kargo, lojistik, filateli ve e-ticaret gibi birçok sektörde vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için hizmetlerini sunmayı sürdürüyor. Şirket hizmetlerine ek olarak; sportif faaliyetlere destek veriyor, sosyal ve kültürel hayatın gelişmesine de katkı sağlıyor.   Dünyada büyük bir hızla yaşanan dijital değişim ve dönüşümü yakından takip ederek çalışmalarını sürdüren PTT AŞ, iki asra yaklaşan tecrübesini yenilikçi bir hizmet anlayışı ile birleştirerek, hizmet sunduğu alanlarda Türkiye Yüzyılı vizyonu ile bir dünya markası olma hedefine emin adımlarla yürüyor. Sürekli kendini yenileyen PTT AŞ, yenilikçi projeler ile geçmiş ile günümüz arasında büyük bir fark ortaya koyuyor. Bütün ekibimizin gününü kutluyoruz.”

Erzurum PTT Baş Müdürlüğü 183 yıldır vatandaşlara hizmet veriyor.

“PTT nezareti adı altında kurularak orada hizmet vermeye başladı. Hizmet verdiği günden beri bugüne kadar çeşitli aşamalardan geçerek en son Posta Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi olarak 183 yıldır vatandaşlarımıza kesintisiz olarak hizmet vermekteyiz. Şirketimizin ikinci asra yakın tarihini tecrübesiyle birleştiren geçmişi ve geleceği arasında uzun bir köprü kuran hizmette yeni bir bakış açısıyla kaliteli ve güvenli hizmet anlayışı ile ürün ve hizmet çeşitliliğiyle vatandaşlarımıza hizmet sunmak için çaba göstermekteyiz. Özellikle şirketimiz posta sektörünün yanı sıra hizmette bilgiyi anında paylaşabilen küreselleşen dünya sektöründe söz sahibi olabilmek için iddialı olan sektörleri hedef alan bir kamu kurumu olma yolunda yürümekteyiz. “