RABİA ANA MAHALLESİ’NDE Kİ MESKÛN EVLERİN HALİ NE OLACAK?

Yakutiye İlçesine bağlı Rabia Ana Mahallesi’nde ikamet eden mahalle sakinleri meskûn binaların halinin ne olacağını merak konusu haline geldiğini söylediler.

Tarih: 09.06.2023 20:59
RABİA ANA MAHALLESİ’NDE Kİ MESKÛN EVLERİN HALİ NE OLACAK?

www.erzurumgunebakis.com/ Muhammet YILMAZ

Mahalle sakinleri özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Güvenlik Kurulu (MGK) sonrası yaptığı açıklamada “Hiç vakit kaybetmeden dönüşüm sürecini başlatın. Afet ile karşılaşmadan, deprem kapımızı çalmadan önce siz tedbirinizi alın.” uyarısı üzerine Erzurum’da da kentsel dönüşümle ilgili bir an önce çalışmaların başlatılmasını istediler. Bu binaların tehlike saçtığını belirten mahalle sakinlerin bir an önce tedbirlerin alınmasını söyledi. Son zamanlarda uyuşturucu ve madde bağımlısı insanların mesken tuttuğu bu binaların bir an önce kentsel dönüşüme alınmasını istediler.

Yunus Şahin,” Bu binaların hepsi tarihi değer taşıyan binalar. Buraların böyle uyuşturucu yuvasına dönmüş olması açıkçası bizi üzüyor. Cumhurbaşkanımız dün açıklama yaptı. Bunlar gibi binaların en ufak bir depremde yerle bir olacağını bizde biliyoruz. Yetkililerden buraları da görmelerini istiyoruz.”

Ufuk Tutkun,” Biz burada esnafız. Benim gibi birçok arkadaşımda muhtemelen bu söyleyeceklerimi düşünüyordur. Buralarda çok fazla madde bağımlısı görüyoruz. Buralar bu durumda olmaya devam ettiği sürece madde bağımlısı da azalmaz. Buraların kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor. Aslında sadece buraların da değil burası gibi daha birçok yer var. Bu işin hemen olmasını da beklemiyoruz tabi ancak yapılan bu kadar işin arasında bence en önemli olan toplumu daha çok ilgilendiren bunun gibi konulardır.”