RAKAMLAR DA BİZİ DESTEKLEDİ HAVAYA GİRELİM UÇUŞA GEÇELİM

Geçtiğimiz yıl sadece 9 günlük Nevruz Bayramı tatili boyunca tam 23 bin İranlı turisti ağırlayan Erzurum´da, karşılıklı uçak seferlerine duyulan ihtiyaç bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
RAKAMLAR DA BİZİ DESTEKLEDİ  HAVAYA GİRELİM  UÇUŞA GEÇELİM

Mahmut AKDAĞ

Erzurum dış turizmde adeta ?İranlı turist? patlaması yaşadı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nden elde edilen veriler, İran´ın Erzurum için katma değeri oldukça yüksek bir turizm potansiyeli olduğunu gözler önüne sererken, istatistik rakamlar, Gazeteniz GÜNEBAKIŞ´ın yaptığı uçak seferleri çağrısındaki haklılık payını da ortaya koydu. Erzurum´la İran´ın Tebriz kenti arasında karşılıklı uçak seferlerinin yeniden başlatılması için kamuoyu oluşturmaya devam eden GÜNEBAKIŞ´a bir değerlendirme de, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz´dan geldi. Almaz, Erzurum´a İran´dan sadece 9 günde 23 bin turist geldiğine dikkati çekerek, ?Erzurum´la İran´ın Tebriz şehri arasında karşılıklı uçak seferlerinin başlatılması demek, katma değeri yüksek bir turizm hacmi demek? ifadesini kullandı.

 YILIN DÖRT MEVSİMİ İLGİ GÖRÜYORUZ

İranlı turistlerin sadece kış sezonunda değil, Erzurum´a yılın dört mevsiminde de büyük ilgi gösterdiklerinin altını çizen İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, ?Ulaşımdaki çeşitli olanaksızlıklara rağmen İranlı turistlerin böylesine büyük ilgi gösterdikleri Erzurum´da, bir de uçak seferleri olsa, turizm alır başını gider? diye konuştu.

Erzurum´un sahip olduğu turizm çeşitliliğinin yabancı turistler için adeta bir çekim alanı niteliğinde olduğunu dile getiren Cemal Almaz, ?Turizmde ulaşım imkanları ve tanıtım büyük önem taşıyor. Erzurum´la İran´ın Tebriz kenti birbirlerine sadece mesafe olarak değil, aynı zamanda kültürel açıdan da yakın şehirler. Dolayısıyla bize düşen ulaşımı çok daha kolay hale getirmek ve buna paralel olarak Erzurum´daki turizm imkanlarının tanıtımını yapmak? şeklinde konuştu.

GÜNEBAKIŞ´IN ÇAĞRISI ÇOK ÖNEMLİ

GÜNEBAKIŞ´ın uçak seferleriyle ilgili olarak yaptığı çağrının çok önemli olduğunu dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, toplumun tüm kesinlerinin bu çağrıya kulak vermesi gerektiğini belirterek, ?Kaldı ki, İran´ın Tebriz kenti ile Erzurum zaten kardeş şehir. Bu yüzden her iki kent arasında sosyal, kültürel, ticari her türlü işbirliği rahatlıkla yapılabilir. Bu süreçten doğal olarak turizm de nasibini alır? dedi.