Rakip Manisa, deplasman takımlarının korkulu rüyası

Sezonun tamamlanmasına 4 hafta kala, playoff sıralamasına girmek ümidini sürdüren Erzurumspor, Spor Toto 1´inci Ligden düşmesi kesinleşen Manisaspor ile deplasmanda zorlu bir 90 dakika sınavı verecek. TFF lisans kriterlerine uymadığı için 9 puanı silinen

Tarih: 01.01.0001 00:00
Rakip Manisa, deplasman  takımlarının korkulu rüyası

 

Murat ÖZDEMİR

Küme düşecek olmasına rağmen Manisaspor yaptığı çıkış ve aldığı sürpriz sonuçlarla deplasman takımlarının korkulu rüyası. Son haftalara kadar evindeki karşılaşmalarında rakiplerine karşı dirençli bir futbol sergileyen ekip, sezonun ilk yarısında Erzurum´dan aldığı 1 puanla, mavi beyazlı ekibi zirvenin gerisine itmişti.

MANİSSPOR LİG KARNESİ

17´inci sırada bulunan Manisaspor 30 maçında 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 20 yenilgi aldı. 9 puanı silindiği için 15 puanda kalan ekip attığı 29 gole karşılık kalesinde 64 gol gördü. Manisa ekibi evinde çıktığı 15 maçının 5´ini kazandı, bir beraberlik ve 9 da yenilgi aldı. İç saha maççlarında 16 gol atan ekip kalesinde 29 gol buldu.

DIŞ SAHADA ERZURUMSPOR İLE PUANLAR AYNI

Bir dönem Süper Ligde de yer alan Manisaspor dış sahada Erzurumspor´a benzer bir seyir izledi. Spor Toto 1. Lig deplasman performansı başarı sıralamasında Erzurumspor 8 puanla 16´ıncı sırada yer alırken, Manisaspor 2 puan ile 17´inci sırada kaldı. Deplasmanda 2 beraberlik ve 2´de galibiyeti bulunan takımın puanları silinmeseydi, ekip Erzurumspor´un üstünde yer bulacaktı.

MANİSASPOR 2. YARI KARNESİ

Manisa ekibi Spor Toto 1´inci Ligde sezonun ikinci yarısında evinde 7 maça çıktı. Bu maçların 2´sini kazanan, 5´ini de kaybeden ekip 7 gol attı 18 gol yedi ve 6 puan kazandı. Manisaspor evinde ligin zorlu ekiplerinden Balıkesirspor ile küme düşen Gaziantepspor´u 3-1´lik skorlarla yenmeyi başardı. Ekip son iç saha maçında ise Gazişehir´e 6-0 yenildi.

ERZURUMSPOR´UN DEPLASMAN KIRILGANLIĞI

Deplasman maçlarında gücünü gösteremeyen, yıldız futbolcuları kadrosunda bulundurmasına rağmen beklediği sonuçları alamayan Erzurumspor deplasmanda çıktığı 15 maçında 1 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 yenilgi alırken, attığı 10 gole karşılık kalesinde 23 gol gördü. Mavibeyazlı ekip dış sahada önde olduğu 5 maçı galibiyetle tamamlayamayarak yenilgi aldı.

4 ARALIK 2017DEKİ MAÇ

Erzurumspor 4 Aralık 2017´de Erzurum´da ağırladığı Manisasspor ile 1-1 berabere kalmış, 77´de Erhan Çelenk´in attığı golle öne geçen mavibiyazlı ekip 85´te Axel Meye´nin golüne engel olamayarak maçtan bir puanla ayrılmıştı. Ekip maçı, Kaya Tarakçı, Jasmin Trtovac, Tolga Ünlü, Hakan, Lokman Gür, Gökhan Karadeniz (Haris Harba), Burhan Eşer(Murat Gürbüzerol), Taylan Antalyalı (Abdulkadir Özdemir), Jasmin Scuk, Erhan Çelenk, Mert Nobre´li kadrosuyla tamamlamıştı.

 

MANİSASPOR İÇ SAHA PERFORMANSI

Manisaspor 3-1 Balıkesirspor

Manisaspor 0-3 Çaykur Rizespor A.Ş.

Manisaspor 3-1 Gaziantepspor

Manisaspor 1-2 Adanaspor A.Ş.

Manisaspor 0-1 Eskişehirspor

Manisaspor 0-4 Giresunspor

Manisaspor 0-6 Gazişehir

MANİSASPOR DIŞ SAHA PERFORMANSI

Samsunspor 2-0 Manisaspor

Boluspor 3-0 Manisaspor

İstanbulspor A.Ş. 1-0 Manisaspor

Denizlispor 2-2 Manisaspor

Ümraniyespor 2-0 Manisaspor

Elazığspor 8-1 Manisaspor

Adana Demirspor 2-1 Manisaspor

 

 

ERZURUMSPOR DIŞ SAHA PERFORMANSI

Balıkesirspor 2-0 Erzurumspor

Samsunspor 1-0 Erzurumspor

Boluspor 1-1 Erzurumspor

İstanbulspor A.Ş. 2-2 Erzurumspor

Denizlispor 2-1 Erzurumspor

Ümraniyespor 2-1 Erzurumspor

ERZURUMSPOR İÇ SAHA PERFORMANSI

Erzurumspor 0-0 Mke Ankaragücü

Erzurumspor 1-1 Çaykur Rizespor A.Ş.

Erzurumspor 5-1 Gaziantepspor

Erzurumspor 2-1 Adanaspor A.Ş.

Erzurumspor 2-1 Eskişehirspor

Erzurumspor 5-4 Giresunspor

Erzurumspor 2-1 Gazişehir