Ramazan bereketi

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, Ramazan ayının gelmesiyle esnafın yaşadığı yoğunluğu ve piyasaların durumunu GÜNEBAKIŞ´a değerlendirdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Ramazan bereketi

Nesrin ÇETİNKAYA

Ramazan coşkusunun Erzurum´da bir başka yaşandığını dile getiren Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, bu farklılık sebebiyle de piyasaların canlandığını vurguladı. Sabah saatlerinde Ramazan nedeniyle kapalı olan işletmelerin, iftardan sahura kadar açık olmasıyla aradaki, farkı kapattıklarını söyledi. Ramazan ayı boyunca yoğunluğun gıda sektörü üzerinde gerçekleştiğini kaydeden Fırat, bayramın yaklaşması ile bu yoğunluğun tekstil sektörüne kaydığını belirti.  

RAMAZAN´DA PİYASALAR CANLANDI

Ramazan ayında esnafın fazlasıyla bir yoğunluk yaşadığını dile getiren Fırat, ?Erzurum´da genel olarak esnaf ve sanatkârımızın işsizlik problemi var. Yani ekonomide bir durgunluk var ama bilindiği üzere Ramazan ayı Erzurum´da biraz daha farklı yaşanıyor. Bu farklılık hasebiyle de piyasalar ister istemez canlanıyor. İnsanımız normalde yapmadığı alışverişi Ramazan ayında yapmaya çalışılıyor. Bizim insanımız Ramazan ayında sofralarına bira düşkün malumunuz. O yüzden daha fazla alışveriş yapılıyor esnafımızda bunu bir fırsat olarak değerlendirip bundan yararlanıyor. Ayrıca Erzurum´un bir âdeti, geleneği vat bilindiği üzere, iftardan sahura kadar sokaklarımız, caddelerimiz oldukça canlıdır. Tabi buda esnafa yansıyor. Sahur zamanına kadar esnafımızda işletmesini, dükkânı mümkün olduğu kadar açık tutmaya çalışıyor? ifadelerine yer verdi.

YOĞUNLUK GIDA SEKTÖRÜNDE

Erzurum´da Ramazan ayı boyunca gıda sektöründe bir yoğunluğun olduğunu kaydeden Fırat, bayramın yaklaşmasıyla bu yoğunluğun giyim, tekstil sektörüne yöneleceğini söyleyerek, ?Gündüz görüldüğü gibi Ramazan ayında iş olmuyor, çalışılmıyor ve buna bağlı olaraksa da birçok iş yeri kapalı oluyor. Fakat bu açık akşamları fazlasıyla kapanıyor. Esnafımız iftardan sonra iş yerlerini açıyor, sahura kadarda bu şekilde devam ediyorlar. Genel itibari ile esnafımızın Ramazan itibari ile işleri açılıyor. Yoğunluk elbette ki gıda sektörü üzerinde meydana geliyor. Bayrama yaklaştığımız süre zarfında da bu yoğunluk giyim, tekstil sektörüne yöneliyor. Büyük çaplı esnafımızın işleri süreli yoğun bir şekilde devam ediyor. İnşaat sektörü de mevsimsel, dönemsel olarak canlı bir şekilde devam ediyor. Ama gıda ve tekstil sektörü Ramazan´da daha ağırlıklı olarak iş yapan sektörlerdir? diye konuştu.