RAMAZAN AYI ÖNCESİ BEYAZ ET FİYATLARINA ZAM

Ramazan ayı öncesi beyaz et fiyatlarına yeni bir zam gelecek.

Tarih: 27.02.2024 16:14
RAMAZAN AYI ÖNCESİ BEYAZ ET FİYATLARINA ZAM

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

​Ramazan ayı öncesi başlayan tavuk etindeki fiyat artışına dikkat çeken esnaf, fiyatların önünü bir türlü alamadıklarını ifade ederek,  yüksek fiyatların hem kendilerini hem de vatandaşı mağdur ettiğini söylediler.

Yükselen beyaz et fiyatları hem şarküteri esnafını hem de vatandaşı kara kara düşündürmeye başladı. Geçen yıla oranla aşırı derecede yükselen beyaz et fiyatları, Ramazan ayı öncesi dolayısıyla daha da yükselmeye başladı. 

Ramazan ayının yaklaşmasıyla ile tavuk fiyatlarında artış yaşandığını ifade eden beyaz et satıcıları, satışların düştüğünü söylediler.

Beyaz et satıcıları,” Ramazan ayının yaklaşmasıyla ile tavuk fiyatlarında artış yaşandı. Tüm Tavuk 70TL olurken, Kalçalı but 75TL, göğüs bonfile 118 TL, kanat114 ve pirzola 93 TL’den satışa sunuyoruz.   Şu anki fiyatlar bayağı bir yüksek. Hatta tavuk satışlarımız bayağı düştü. Normalde 13 TL'ye sattığımız bir ürünü şu an 16 TL'ye satıyoruz. Tavuk fiyatlarının bu şekilde yükselmesinin hepsi fırsatçılık değil. Doların artması, benzin ve mazotun zamlanması, ambalaj fiyatlarının yükselmesinden de kaynaklı olduğunu söylüyorlar. Beyaz ete çok fazla zam geldi. Normalde de zaten bildiğiniz gibi beyaz eti daha çok fakir kesim tüketiyor. Ama fiyatların yükselmesinden dolayı vatandaş, 2 kilo tavuk alacağına 1 kilo alıyor. Hatta hiç almıyor. Satışlarımız da bayağı düştü. Fiyatların çok aşırı yükseldiğini düşünüyoruz. Fiyatların düşmesini istiyoruz. Gelen zammı direkt fiyatlara uygularsak tavuk satma şansımız hiç kalmıyor. Önümüzdeki ay Ramazan ayı olduğu için insanlar tepki gösteriyor. Her şey çok pahalanmış. Bizler, vatandaşlar yesin diye fiyatlara zam yapmamaya çalışıyoruz.   Bütün piliç, baget, göğüs, kanat, pirzola gibi yoğun talep gören piliç ürünlerinde, Ramazan Ayı’nın yaklaşmasıyla artış yaşandı. Bagette tekrar artış yaşanabilir. Ramazan ayı öncesi satışlarımızdan memnunuz. Ramazan Ayı’nın yaklaşmasıyla daha da iyi olacağını düşünüyoruz.”