RAMAZAN AYI ÖNCESİ GIDA DENETİMİ YAPILDI

Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayı öncesi üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde denetim yaptı.

Tarih: 10.03.2024 15:01
RAMAZAN AYI ÖNCESİ GIDA DENETİMİ YAPILDI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Gıda  denetimlerinin Ramazan ayı  boyunca devam edeceğini ifade eden Erzurum Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, Vatandaşların en temiz, hijyenik ve hilesiz gıdaya ulaşması en büyük hedeflerinin olduğunu söylediler.

Erzurum Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri,” Vatandaşlarımızın en temiz, hijyenik ve hilesiz gıdaya ulaşması en büyük hedefimiz. Üretimden tüketime kadar her alanda varız. Gıda mühendisi arkadaşlarımız, gerekli denetimleri yapıyor. Ramazan ayı  başlayarak  tüketiminin arttığı pide ve ekmek çeşitleri başta olmak üzere  unlu mamulleri, dökme olarak satılan ürünler, et, tatlı ve şekerleme  üretimi ve satışı yapan işletmelerde  görülebilecek riskleri en aza indirmek ve vatandaşlarımızın huzur içerisinde bu ürünleri tüketebilmelerini sağlamak amacıyla denetimlerin artırıldığını, gıda  güvenliğinin en üst seviyede sağlanmasına yönelik yoğun çaba gösterildiğini, ramazan paketleri olarak bilenen gıda kolilerinde son tüketim tarihi ve etiket kontrollerinin, ekmeklerde gramaj kontrollerinin yapıldığını, İlimizde yoğun olarak tüketilen kadayıf dolması ve diğer tatlıların kızartma yağlarında polar madde ölçümleri yapılacak.  Ramazan ayı içerisinde et tüketiminin artması dolayısıyla mezbaha ve kasap dükkânlarının asgari teknik hijyenik şartlar yönünden denetlendiğini ve numune alınarak gerekli kontrollerin yapılmış olacak. Ramazan ayıyla birlikte denetimlerimiz yoğun bir şekilde hafta sonları da devam ediyor. Özellikle yoğun talep gören unlu mamuller, et satış noktaları, börekçiler gibi yerleri denetlemeye devam ediyoruz. Gıda risklerini asgariye indirmeye çalışıyoruz. Bu işletmelerimizde yoğun şekilde üretilen gıdaların teknik ve hijyenik koşullarda üretilip üretilmediğine bakıyoruz. Bu işletmelerimizin ürünleri uygun şekilde muhafaza edip etmediğine bakıyoruz. Fırınlarda gramaj denetimi yapıyoruz. Etlerin uygun şekilde depolandığına bakıyoruz. Amacımız, vatandaşlarımızın sağlıklı bir gıdaya ulaşmasıdır. Vatandaşlarımız, böyle sıkı denetim yaptığımızı görünce gıdaları daha rahat tüketecek.”