Ramazan'da Umreye Gidenlerin Hüzünlü Hikayesi

Ramazan ayı, İslam dünyasında kutsal bir zaman dilimi olarak kabul edilirken, bu mübarek ayı Mekke'nin kutsal topraklarında geçirmek isteyenler için özel bir anlam taşıdı.

Tarih: 11.04.2024 13:30
Ramazan

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

-Dualarını Mekke'de Yerine Getirdiler

Erzurum'da bir grup hacı adayı, manevi bir niyetle dualarını yerine getirmek üzere yola çıkmaya hazırlanan adaylar aileleri ve sevdikleriyle vedalaşarak dualarını Mekke'nin kutsal topraklarında yerine getirmek üzere yola çıkmışlardı. 

Hacı Adayları Bayramı Mekke'de Geçirdi

Erzurum'dan kutsal topraklara giden hacı adayları, Ramazan Bayramı'nı bu yıl Mekke'de umre ibadeti yaparak geçirdi. Dualar eşliğinde gerçekleştirilen bu kutsal yolculuk, adeta bir manevi hazineye dönüştü.

Hacı adayları, binlerce kilometrelik yolculuklarına Erzurum'dan başlayarak başladılar. Dualar ve sevdiklerinin iyi dilekleri eşliğinde yola çıkan hacı adayları, umre ibadeti için kutsal topraklara adım attılar.

Umre ibadeti için Mekke'ye giden hacı adayları, Ramazan Bayramı'nı da burada dualarla karşıladılar. Kâbe’nin mübarek topraklarında, ibadetlerini yerine getirerek manevi huzur bulan hacı adayları, Ramazan Bayramı'nı Mekke'de geçirmenin mutluluğunu yaşarken, bu kutsal ibadetlerinin kabul olması için dualar ettiler.