REKORTMEN ARILAR!

Erzurum'un arıları Almanya'ya çalıştı!

Tarih: 20.04.2022 18:10
REKORTMEN ARILAR!

 

Erzurum'dan Almanya'ya 17 ton bal ihrac edildi

Er-bal firması, bölge tarihinde bir ilki gerçekleştirip Almanya'ya 17 ton bal ihrac etti.

Sinan AYDIN

Doğu Anadolu Bölgesinden  ilk defa Erzurum'dan Almanya'ya 17 ton bal ihracatı gerçekleştirildi. Er-bal firması, bölge tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. İl Protokolü, rekor bal ihracatına gönderilmesi anına tanıklık edip firmayı tebrik etti. Rize ile birlikte arıcılığın başkenti konumunda olan Erzurum'da, Er-bal firması tarafıından hem Türkiye'nin hem de Erzurum'un göisini kabartan bir ihracat gerçekleşti.

TARİHİ İHRACAT ANINA PROTOKOL DE ŞAHİTLİK ETTİ

Doğu Anadolu Bölgesinde  ilk defa Erzurum'dan Almanya'ya 17 ton bal ihracatı gerçekleştirildi. Tarihi ihracat anına, Erzurum Valisi Okay Memiş, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Ari Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayir ve DAİB Başkanı Ethem Tanriver'de eşlik ettiler. İl Protokolü, tarihi ana şahitlik ettikten sonra firma yetkililerini tebrik ettiler. Yapılan açıklamalarda 2022 yılında da 300 ton bal ihraç edilmesin hedeflendiği bildirildi.

DOĞU'DA BİR İLK

Konu ile ilgili İl tarım ve orman müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise şöyle denildi: "Doğu Anadolu Bölgesinden  ilk defa Erzurum'dan Er-bal firması tarafından Almanya'ya 17 ton bal ihracatı gerçekleştirildi. 2022 yılında da 300 ton ihraç edilmesi hedeflenmektedir. Söz konusu ihracata Valimiz sayın Okay Memiş ile beraber İl Müdürümüz Osman Akar, Ari Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayir, DAİB Başkanı Ethem Tanriver eşlik ederek ihracatın artarak devam etmesi temennisinde bulundular."