RENGÂRENK EVLER ŞİMDİ HARABE EVLERE DÖNÜŞTÜ

Yakutiye İlçesi Ali Paşa Mahallesi Başak Sokakta bulunan çift katlı evler rengârenk görünümünden eser kalmazken şimdi ise evler harabe ve uyuşturucuların meskeni oldu.

Tarih: 18.06.2023 19:13
RENGÂRENK EVLER ŞİMDİ HARABE EVLERE DÖNÜŞTÜ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut tarafından, 2015 yılında yaptırılan çift katlı evler uygulanan proje ile dış cepheleri tadilattan geçirilip ardından rengârenk görünüme bürünürken şimdi ise bu eserden iz kalmazken evler harbe haline gelirken uyuşturucuların tinercilerin uğrak yeri haline geldi.

Çift katlı bina sahipleri kendi evlerini boşaltırken belediyenin bu yer ile ilgili kentsel dönüşüm projesine almasına rağmen bu binalarla ilgili hiçbir çalışma başlatılamadığını ifade eden mahalle sakinleri, yetkililerin bu yerin sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini söylediler. 

Mahalle sakinleri,” Yakutiye İlçesi Ali Paşa Mahallesi Başak Sokakta bulunan çift katlı evler 2015 yılında Yakutiye Belediyesi Başkanı Ali Korkut tarafından uygulanan proje ile dış cepheleri tadilattan geçirilip ardından rengârenk görünüme bürünmüştü şimdi ise bu binalar harabe ve uyuşturucuların meskeni oldu. Bu binaları geceleri ise burayı mesken tutan uyuşturucu bağımlıları nedeniyle adeta bizlere kâbusu yaşatıyor. Mahalle sakinleri olarak çocuklarımızın başına ne gelecek kaygısı ile yaşıyoruz. Mahallemizde birçok sıkıntı yaşıyoruz. Mahalle sakinleri olarak Bu sıkıntılarımız birçok toplantımızda kaymakamımıza ve belediye başkanlarımıza söylememize rağmen bizi kale alan olmadı. Bu durumdan mahalleli olarak bizler rahatsız oluyoruz. Buraya gelen kişi yâda kişiler uyuşturucu içiyorlar genç kızlarımıza laf atıyorlar. Dışarıya çıkamıyoruz. Can güvenliğimiz yok çocuklarımız hiçbir tarafa çıkamıyorlar. Mahallemiz yılların mahallesi ama sahipsiz. Onların gezme hakkı varsa bizim de yaşama hakkımız yok mu diye düşünüyoruz. Asıl biz mahalle sakinleriyiz. Sadece birileri ölmeden huzurumuzu istiyoruz. Kalan boş binaların da yıkılmasını istiyoruz.  Mahallemiz en huzurlu ve güvenli mahallesine yakışmayan bir durum. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz. Hem metruk binaların yıkılması hem de etrafında tedbir alınmasını bekliyoruz. Bu binalarda her türlü pislik var burada. Yetti artık yardım istiyoruz. Yok, mu bize yardım edecek kimse”