Resim sergisi büyük beğeni topladı

Palandöken ilçesinde yer alan Efkan Ala Kültür Merkezi’nde liseli ve üniversiteli öğrencilerin guaj boyalarla yaptıkları sanat eseri tablolar ve resimler büyük beğeni topluyor.

Tarih: 10.01.2023 12:37
Resim sergisi büyük beğeni topladı

 Resim sergisini gezmeye gelen vatandaşlar, gördükleri eserler karşısında büyüleniyor.

Talha KOCA

Yıldız Kent de yer alan Efkan Ala Kültür Merkezi’nde, öğrenciler tarafından özenli bir şekilde tasarlanan ve usta işçilikler sonucunda çizilen sanat eseri tablolar bir araya getirilerek, bir nevi sergi haline getirildi. Kültür merkezinin uzunca koridorlarında ki duvarlar da asılan ve stant haline getirilen bölgelere yerleştirilen şaheserler, vatandaşlar tarafından da büyük beğeni topluyor. Sergide yer alan el emeği, göz nuru tablolar, rengarenk halleriyle de görenleri büyülüyor. 

Geçtiğimiz hafta Cuma günü, Neşet Ertaş’ı anma programında kültür merkezine akın eden vatandaşlar konferans salonunda yer bulamayınca mecbur geri dönmek zorunda kaldılar. Kültür merkezinden ayrılmadan önce koridorlarda gezdiklerini ve öyle bakınırken tablolarla karşılaştıklarını belirten vatandaşlardan Sare Aruk “Üniversite öğrencisiyim. Dolayısıyla kültür merkezleri ve gençlik merkezleri sıkça uğradığım mekanlar arasında yer alıyor. Ancak bu kültür merkezine daha önce hiç gelmemiştim. Çok güzel resimlerden oluşan mini bir sergi var. Tablolar gerçekten muazzam! Ancak böyle güzel bir merkezi, böyle el emeği ve ince işçilikler sonucunda çizilen eserlerin yer aldığı mekanların tanıtılması gerektiğini düşünüyorum. Şans eseri karşılaştım. Çok beğendim. Böyle sergilere çok merakım var. Daha önce herhangi bir yer de böyle bir serginin açıldığına dair bir bilgi alsaydım, daha önce gelirdim. Böyle çalışmalar sonucunda açılan sergi ve etkinliklere dair duyurular ve etkinlikler yapılması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

ULU CAMİ VE ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE TABLOSU EN GÜZELİ!

Ekrem Alptekin adındaki öğrencinin ele aldığı ve ustaca bir şekilde çizerek renklendirdiği, Çifte Minareli Medrese ve Ulu Cami tablosu en çok beğeniyi toplayan tablolar arasında yer aldı. Şans eseri mini sergiyle karşılaşan vatandaşlar, tablolar karşısında derinden etkilendiğini ve eserlerin gerçekten çok güzel olduğunun altını çizdi. Sergi hakkında düşüncelerini belirten bir diğer vatandaş Elif Muşli “Çok güzel tablolar var ancak Erzurum’umuzun simgesi haline gelen aynı zamanda asırlardır ayakta olan Çifte Minareli Medrese ve Ulu Cami tablosu benim favorim. En güzel tablonun o odluğu düşünüyorum. Çok güzel renklendirilmiş ve çizilmiş” dedi. Kültür merkezinde yer alan ve öğrencilerin eserlerinin bulunduğu mini sergi, görenleri büyülemeye devam ediyor. Kültür merkezinde ki görevliler de vatandaşları sergiye davet ederek, göz atmalarının gerektiğini söylediler.