RÖGAR KAPAKLARI TEHLİKE SAÇIYOR

Aziziye Belediyesine bağlı Ilıca ilçesindeki caddelerde açık bırakılan rögar kapakları tehlike oluşturuyor.

Tarih: 04.05.2023 20:32
RÖGAR KAPAKLARI TEHLİKE SAÇIYOR

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ

Ilıca İlçesinde yaşayan vatandaşlar çocuk yaşlı herkesin geçtiği yaya ve araç yolunda açık bırakılan rögar kapakları tehlikeye davetiye çıkardığını acık bırakılan rögar kapaklarının tehlike arz ettiğini söylediler.

Rögar kapaklarının açık bırakılmasına tepki gösteren Ilıcada yaşayan vatandaşlar, Aziziye Belediyesi yetkililerini defalarca telefonla aradıklarını anacak bu sorunun çözüme kavuşmadığını söylediler.

Vatandaşlar,” Ilıca ilçemizde her gün aynı yolu çocuk, yaşlı ve engelli insanlar bu yolu kullanıyor. En büyük tehlikenin gece vakitlerinde yaşanıyor. Öyle oluyor ki gece buradan araç geçiyor.  Rögar kapaklarının olmadığını bilmeyen bir vatandaşımız kanalizasyon çukuruna düşebilir ölümle sonuçlanan kazlar meydana gelebilir. Aziziye Belediyesi yetkililerini defalarca telefonla aradık gelip rögar kapağını kapatacaklarını söylemelerine rağmen hiç kimse gelmedi bu sorunun çözüme kavuşmadı. Açık kalan kapaklar özellikle çocuklar için büyük risk oluşturuyor. İçine düşülmesi halinde kurtulma ihtimali yok. Kapaklar olmadığı zaman zaman araçlar içine düşerek kaza yapıyor.  İlla bir çocuğun mu düşmesi lazım önlem almak için. Bir an önce bu rögar kapaklarının kapatılmasını istiyoruz Bir şey olacak diye korkuyoruz. Çocuklarımız ufak olduğu için ellerinden tutup okula götürmek zorunda kalıyoruz. Bir an önce yetkililerden burayla ilgilenmelerini istiyoruz Ayrıca kapağın olmaması nedeniyle kanalizasyondan aşırı derecede koku yayılıyor Belediye yetkililere önlem almaları, çağrısında bulunuyorum.  Hem çocuklarımız için hem yoldan geçen araçlar için büyük tehlike olan kapaklara önlem alınsın. Aziziye Belediyesinin yetkililerin bu konuda hemen harekete geçerek bir facia yaşanmadan önlemlerin alınmasını istiyoruz.” ifadelerinde bulundurlar.