SAADET VE GELECEK PARTİLERİ ORTAK ADAY ÇIKARTACAKLAR

Saadet Partisi ile Gelecek Partisi yerel seçimlerde Erzurum’da ortak adayla seçime katılacak.

Tarih: 17.11.2023 17:25
SAADET VE GELECEK PARTİLERİ ORTAK ADAY ÇIKARTACAKLAR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Saadet Partisi İl Başkanlığı ile Erzurum İl Başkanlığı Gelecek birlikte 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde ittifak yapacak.

 Konuyla ilgili açıklamada bulunan Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, 18 Kasım Cumartesi günü Genel Başkan Yardımcısı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karaman’ın il ve ilçe başkanlarının katılımıyla belediye başkan aday adayları için mülakat yapılacağını söyledi.

Çalık,” Yerel seçim hazırlıkları istişare başlamasına karar verildi.  Her iki parti için alınan ortak kararla birlikte il teşkilatlarında yerel seçimler öncesi hazırlıklar başladı. 81 ilde olduğu gibi Erzurum’da Saadet Partisi ile Gelecek Partisi il teşkilatları yerel seçimler öncesi çalışmalarını başlattı. Erzurum  merkez, ilçe ve belde belediyeler için ortak aday belirlenmesi için görüşmeler devam diyor. Saadet Partisi Erzurum il başkanlığı olarak bugün yerel seçimler gündemli özel bir toplantı yaptık. İl yönetimimizle ve ilçe başkanlarımızla geniş istişareler sonucu, yerel seçimler için Erzurum için atacağımız adımların kararlarını aldık. Saadet Partisi olarak Gelecek Partisi’yle birlikte genel merkezler arasında yapılan görüşmeler sonrası yerel seçimlere beraber girme kararı alınmıştır. Bizde Saadet Partisi ve Gelecek Partisi il başkanlıklarıyla beraber istişare ettik ve şu karara vardık. Biz Erzurum’da Gelecek Partisiyle birlikte Saadet Partisi adı altında bütün belediyelerde, belediye meclis üyeliklerinde, belediye başkan adaylıklarında ve büyükşehir belediye başkan adaylığına ortak aday çıkaracağız. Saadet Partisi olarak biz dört senedir yani bir önceki yerel seçimlerden bugüne kadar hep sahadayız. Yaptığımız geniş istişareler ve aldığımız güzel tepkiler sonucu Erzurum’da olumlu tepkiler aldık. Erzurumlu hemşerilerimize diyorum ki, kendilerinin ayağına giden, elini sıkan, gönlüne dokunan kim olursa olsun mutlaka değerlendirecektir ve oy verecektir. Bize desteğinizi şimdiden esirgememenizi istirham ediyorum.”