Saçaklar tehlike saçıyor

Binaların çatısında oluşan buz sarkıtlarının oluşturduğu tehlikeye karşın Büyükşehir Belediyesi tarafından iş merkezlerinin çatılarına getirilen ısıtma sisteminin yaygınlaşmasını talep eden vatandaşlar, tehlikeye dikkat çektiler.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Saçaklar tehlike saçıyor

Nesrin Çetinkaya

Erzurum´da kar yağışı sonrasında etkili olan soğuk havalar ile birlikte binaların çatısında oluşan buz sarkıtları tehlike saçıyor. Özellikle gündüz saatlerinde çatılardan hızla eriyerek yere düşen buz sarkıtları, vatandaş için kaldırımda yürümeyi adeta çileye dönüştürüyor.

Erzurum´da etkili olan kar yağışı ve soğuk havalar nedeniyle birçok binanın çatısında buz sarkıtları oluştu. Son birkaç gündür özellikle gündüz saatlerinde havaların ısınması, çatılarda oluşan buz sarkıtları ve kar kütlelerinin hızla erimesine neden olurken, vatandaş için kaldırımda yürümek ise resmen çileye döndü. Sarkıtın düşeceğini erken fark etme durumunda uzaklaşan vatandaşlar kazayı atlatırken, bazıları ise o kadar şanslı olamıyor. Özellikle şehrin en işlek yerlerinden olan Cumhuriyet Caddesi´nde adım atmakta dahi zor anlar yaşayan vatandaşlar, önlem alınması konusunda hassasiyetlerini bildirdiler. Vatandaşlar, İş Merkezlerinin çatılarına getirilen ısıtma sisteminin yaygınlaşmasını istiyorlar

?ERKEN FARK EDEMEZSEN, KAZA KAÇINILMAZ?

Konuya ilişkin olarak yetkililerden önlem talebinde bulunan vatandaşlar, ?Erzurum´da kar yağışından sonra soğuk havalar etkili olunca binaların çatısında buzlar oluştu. Son günlerde özellikle gündüz saatlerinde havalar sıcak gidiyor. O yüzden de çatılarda biriken buzlar erimeye başladı. Caddede yürüyemiyoruz resmen. Zaten çok yoğun bir insan kalabalığı var. Buzlar sürekli eriyip düşüyor. Bazen erken fark edince uzaklaşıyoruz ama bazen de kaza kaçınılmaz oluyor. Çok kişi kafasına düşen buz parçalarından nasibini aldı. Çoğu kaza ufak tefek sıyrıklarla atlatılıyor ama bu kazalar ölüme de yol açabilir.  Arabaların üzerine düşüyor, bunlar çok büyük zarar. Kendimizce aldığımız önlemler yetersiz kalıyor. Her an kafamıza buz mu düşecek, nasıl uzaklaşacağız bunu düşünerek yürüyemeyiz. İster istemez saçak altından geçmek zorunda kalıyoruz. O yüzden yetkililer bu konuda önlem almalı ve daha duyarlı olmalılar. İnsanların hayatına mal olacak, büyük maddi kayıplara yol açacak kazalara sebep olmadan bir an önce önlem alınmalı. Yetkililerden biraz daha hassasiyet bekliyoruz? şeklinde konuştular.