Sadece 3´de 1´i ruhsatlı

Alçı, Sıva ve Boyacılar Odası Başkanı Kenan Gerez, sektörlerinde 3 bin esnaftan sadece bin tanesinin ruhsatlı olduğuna dikkat çekerek, yetkili makama çağrıda bulundu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Sadece 3´de 1´i ruhsatlı

Alçı, Sıva ve Boyacılar Odası Başkanı Kenan Gerez, sektörlerinde korsanlarla mücadelede yetersizliğe dikkat çekerek, denetim istedi. Sorumluluklarını yerine getiren esnafla, getirmeyenlerin mutlaka ayırt edilmesi gerektiğini belirten Gerez, ?Devletimizin ilgili makamına ihbarımızdır. Korsanlar bizim sektörümüzde cirit atıyor. Vergisini veren, çalıştırdığı personelin sigortasını yaptıran esnafın sesine kulak verin? dedi

Vatandaşın kendi bütçesine uygun iş yaptırdığına dikkat çeken Gerez, ?Vatandaşın cebini düşünmek zorunda. Vergisiz, ruhsatsız iş yapanlarda doğal olarak daha düşük fiyatlara iş yapıyorlar. Malum daha az giderleri var. Erzurum´da bize kayıtlı 190 üyemiz var. Bizim gibi birkaç yerinen beraber toplamda bin civarında kayıtlı, ruhsatlı esnafımız var. Ancak bu rakama karşılık ruhsatsız iş yapanlar ise 2 Bin civarında. Ruhsatsız iş yapanların çoğunlukta olduğu bir şehirdeyiz ve bu durum ekonomik olarak bizi çok etkiliyor. Bunlara karşı Çevre ve Şehircilik ile belediyelerin denetim ekiplerini denetim yapması ve bu ruhsatsızları engellemeleri gerekiyor. Bunlar hem bize hem de devletin ekonomisine zarar veriyor. Bu kış mevsiminde tek tük iş çıkıyor. Onu da daha az fiyata kim yapıyorsa o kapıyor. Ama sorsan ruhsatı yok.? dedi.

Muhammed COŞKUN