Sağanak yağış Tortum´da sele neden oldu

Aşırı yağışlar Tortum´da sele neden oldu. Bayramda sel kabusu yaşayan ilçe halkı, korku ve paniğe kapıldı. Belediye ekiplerinin anında müdahalesi, olası bir faciayı önledi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Sağanak yağış Tortum´da sele neden oldu

 

-ÖZEL- 

Sinan AYDIN

Erzurum´un Tortum ilçesinde şiddetli yağışlar birçok mahallede sele neden oldu. Mahallelerdeki sel felaketi nedeniyle  kapanan yollara, Tortum Belediyesi ekipleri anında müdahale etti. Bayramda sel kabusu yaşayan Tortumlular, geçici süreliğine de olsa korku ve paniğe kapıldı. Erzurum merkez ve bazı ilçelerinde etkili olan sağanak yağış, Tortum´da sele dönüştü. Tortum´da bazı bölgvvrde dvrvler taştı, mahalle aralarında su baskınları yaşandı. Çağlayan gibi akan sel suları, bazı evlerde korku ve paniğe neden oldu.

ŞANS ESERİ CAN KAYBI OLMADI

Belediye ekipleri, sel sularının taşkınlara neden olmaması için anında tahliye çalışması başlattı. Sel felaketi, şans eseri can ve mal kaybına neden olmadı. Öte yandan Tortum-Artvin karayolu üzerinde bulunan Aksu mevkiinde, sel nedeniyle kapanan yola Karayolları ekipleri tarafından müdahale edilmesi sonucu trafik tek şeritli olarak ulaşıma açıldı. Meydana gelen heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Çok sayıda araç yolda mahsur kalırken iş makinaları yolda temizlik yaptı. Yolda saatlerce bekleyen araç sahipleri sel sularının sürüklediği kaya parçalarını kendi imkanları ile yoldan temizlemeye çalıştı. Tortum ilçesi yakınlarında kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Yaklaşık 4 saatlik çaışma sonucu yol ulaşıma açıldı.