Sağlığa Zararlı Alışkanlık: Sigara İçenlere Artık 617 TL Cezai Yaptırım

Sigara içenlere kötü haber! 2024 yılında, sağlığa zararlı olduğu bir kez daha vurgulanan sigara alışkanlığının bedeli artıyor. Yapılan son düzenleme ile sigara içenlere kesilecek ceza miktarı 617 TL olarak belirlendi.

Tarih: 16.01.2024 10:49
Sağlığa Zararlı Alışkanlık: Sigara İçenlere Artık 617 TL Cezai Yaptırım

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Sigara içenlere kötü haber! 2024 yılında, sağlığa zararlı olduğu bir kez daha vurgulanan sigara alışkanlığının bedeli artıyor. Yapılan son düzenleme ile sigara içenlere kesilecek ceza miktarı 617 TL olarak belirlendi. Sağlık için zararlı olan bu alışkanlık, artık cebi de yakacak.

Yeni yılın başlamasıyla birlikte, 2024 yılında trafik cezaları başta olmak üzere birçok cezada artış yaşanıyor. Özellikle kapalı alanlarda sigara içme cezaları da bu artıştan nasibini alıyor. Vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de bu cezaların miktarları. İşte, 2024 yılı içinde kapalı alanlarda sigara içmenin ceza miktarları:

42 BİN TL PARA CEZASI KESİLECEK

Polis ve jandarmanın denetiminde işletme sahiplerine, sigara içenleri de içeren herkes için en az 365 TL, en fazla 617 TL idari para cezası uygulanacak. Ayrıca, işletmelerin kurallara uymaması durumunda ise en az 8.540 TL, en çok 42.858 TL para cezası kesilebilecek.

Kapalı alanlarda sigara içilmesinin yasak olduğu yerler, geniş bir kapsama sahiptir. Bu yerler arasında ofisler, mağazalar, atölyeler, fabrikalar, kütüphaneler, konser salonları, toplu taşıma araçları, müzeler, tiyatrolar, alışveriş merkezleri, kapalı eğlence yerleri, kapalı spor tesisleri, sinemalar, resmi toplantı yerleri, kafeler, hastaneler, okullar ve üniversiteler bulunmaktadır.

Yasağa uymayanlar, sadece kendi sağlıklarını değil, aynı zamanda çevrelerindeki insanların sağlığını da riske atarak bu cezalarla karşılaşabilirler. Bu noktada vatandaşlar, yeni düzenlemelere dikkat ederek, toplumsal sorumluluklarını yerine getirmeye özen göstermelidirler.