Sağlık ağızdan başlar

21-27 Kasım Diş Hekimleri Haftası dolayısıyla Erzurum´da, diş sağlığına vurgu yapan bir çok etkinliğe imza atıldı. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Ahmet Yaptırmış, son bir yıl içerisinde 300 bin hastaya tedavi uyguladıklarını aktardı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Sağlık ağızdan başlar

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi  Başhekimi Dr. Ahmet Yaptırmış, ?Sağlık Ağızdan Başlar? sloganıyla Diş Hekimleri Haftasını kutladıklarını dile getirerek, Erzurum´da düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Yaptırmış, ?Her yıl 21 Kasım la 27 Kasım dünya ağız diş sağlı haftası ve diş hekimleri haftası olarak kutlanmaktadır. Bizde de 1996´dan beri resmi olarak kutlanmakta. Diş hekimlerimizin kendilerini onura etmek, mesleki hayatların da daha güzellerini yakalamak amacıyla haftayı dolu dolu geçirdik. Ayrıca Topluma etki eden ciddi çalışmalar yaptık. konferanslar düzenledik. Okullarda ağız ve diş sağlığının önemiyle alakalı eğitimler verdik. Büyükşehir Belediyemiz ve Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak gençlerimize çocuklarımıza diş fırçası diş macunu ağız bakım seti dağıttık.  Diş hekimliği Fakülteleri 1908 yılında Abdulhamit Han döneminde Tıbbiye ile birlikte açılmış. 22 Kasım´da da o günde diş hekimleri günü kabul edilmiş. Son 15 yılda Sağlık Bakanlığının da güzel çalışmalarıyla resmi kurumlarda da diş hekimliği sayısı artarak topluma daha güzel hizmetler verilmektedir.? Diye konuştu

BİR YILDI 100 BİN HASTA MUAYENE EDİLDİ

Son bir yıl içerisinde 300 bin hasta muayene ettiklerini dile getiren yaptırmış, ?Bu sene 300 bin hasta muayene etmişiz. Bu 300 bin hastanın tamamına müdahale etmişiz. İşte dolgusu, kanal tedavisi, protez yapımı ve impilant yapımı gibi. Bu manada çok ciddi ekiplerimizle çalışıyoruz. Şuanda 60 tane hekimle aktif olarak hizmet vermekteyiz. Çok ciddi manada hem impilant sayısında, hem çok zor olan hekimlikte kanal tedavisi ve tedaviye yönelik çalışmalarımız var. Çocuk protezlerinde çocuklarda yer tutucu dahil çocuk uzmanımızla beraber halkımıza en güzel hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz. Sağlık ağızdan başlar bunun için de biz toplum olarak hiç olmasa günde 1 defa özellikle akşamları yatmadan önce dişlerimizi fırçalayalım ama her yemekten sonra fırçalamak en ideali olur.  Ben bu manada tekrar tüm hekimlerimizin dünya diş hekimleri haftasını ve ağız diş sağlı haftasını kutluyorum tebrik ediyorum sizlere de teşekkür ediyorum´´ dedi.   

Haber: Kerim Burucu