Sağlık çalışanına çirkin tavır

Erzurum´da bir doktor, filyasyon çalışmaları kapsamında gittiği evde hastanın ´cehenneme akdar gidin´ sözleri hem Sağlık Müdürünün hem de vatandaşların tepkisini çekti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Sağlık çalışanına çirkin tavır

-ÖZEL-

Doktora Sağlık Müdürü´nün tepkisini çeken tavır

Sinan AYDIN

Erzurum´da bir doktor, filyasyon çalışmaları kapsamında gittiği evde hastanın ´cehenneme akdar gidin´ sözleri ile karşılaştı. Hastanın Doktıra tavrı, hem Sağlık Müdürünün hem de vatandaşların tepkisini çekti. İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir´in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, herkesi şok etti. Müdür Bedir, Doktor S.K. nın sosyal medya hesabından karşılaştığı duruma karşı yazdığı metni paylaşıp, Erzurum´da filyasyon çalışmaları kapsamında evine kadar gidilen bir hastanın, sağlık çalışanına karşı sergilediği çirkin tavrı; ?Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezimizde çalışan bir kardeşimiz. Filyasyon çalışmaları kapsamında evde takip için gittiği bir evde numune alıyor. Sonuç, çok yazık! Bunu haketmedi?? şeklindeki ifadelerle eleştirdi.

DOKTOR UĞRADIĞI HAKSIZLIĞI ?BOĞAZIM DÜĞÜMLENDİ? DİYE ANLATTI

Doktor S.K., karşılaştığı durumla ilgili yaptığı paylaşımda, ´´ O ağır ve yorucu koruyucu kıyafetlerimizi giyinip, sıcak havada filyasyon için saatlerce ev dolaştık. O kadar riske rağmen evine gidip numune aldığımız adam bize ´cehenneme kadar gidin´ dedi. Hiçbirşey demeden asansöre bindim. Boğazım düğümlendi...´´dedi. İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir´in Doktorun bu paylaşımını paylaşıp altına yazdığı açıklama sonrası sağlık çalışanına karşı sergilenen çirkin tavır büyük tepki topladı.

/resimler/2020-8/17/1012246620491.jpg

HASTAYA TEPKİ, DOKTORA DESTEK...

Sosyal medya kullanıcıları, sağlık çalışanını ?cehenneme kadar gidin!? diyerek evinden gönderen hastaya ateş püskürürken, sağlık çalışanlarına ise destek ve teşekkür mesajları yağdırdı.  Öte yandan Erzurum Şehir Hastanesi Covid Acil´de görev yapan bir hekimin mesajı ise, yürekleri burktu. İşte o mesaj: ?Şehir Hastanesi covid acilinde görev yapmaktayım. Yemin ederim her nöbet çıkışı eve gelip ağlıyorum. Dayanamıyoruz.. 1600 numune alıyoruz günde. Hastaların her türlü şiddetine maruz kalıyoruz.. Videomuzu çekiyorlar. Nefes alamıyoruz. Yardım edin!?