SAĞLIK SEN İŞYERİ TEMSİLCİLİĞİ AÇTI

Erzurum Şehir Hastanesine Sağlık Sen yetkili Sendika İş Yeri Temsilciliği açılışı yapıldı.

Tarih: 27.09.2023 19:40
SAĞLIK SEN İŞYERİ TEMSİLCİLİĞİ AÇTI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Açılış törenine Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Duman, Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk, Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutçu, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu ve Erzurum Şube Başkanı Ramazan Tortum Şube Yönetimi katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, temsilcilik odasının ulaşılabilirlik anlamında kolay yerde olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Doğan,”  Sağlık-Sen olarak hep ilkleri yaşayan ve yaşatan bir sendika olmanın haklı gururunu ekip olarak yaşıyoruz. Bugün bizim için önemli bürgün.  Buradaki işyeri temsilciliğimizin açılmasıyla birlikte üyelerimizin daha rahat bir ulaşım ve üyelerimizin sorunları ile daha rahat ilgilenmek için faydalı olacağını düşünüyorum. Sendikamıza hayırlı uğurlu olsun. Bu odanın tüm çalışanlarımızın özlük haklarını korumak, sendikal diyalogları kurmak adına hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bizim için önemli bir gelişmedir. Bu oda hastane çalışanlarının kendi sorunlarını özelde ve genelde her türlü diyalogla iş yeri temsilci odasında belli saatler içerisinde yetkili sendika olan buradaki iş yeri temsilcisi olan arkadaşlarımıza aktarmasıdır. Temsilcilik odasının ulaşılabilirlik anlamında kolay yerde olması da sevindiricidir. Bu odanın Sendikamıza ve tüm sağlık çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İşyeri Temsilcisi arkadaşlarıma Çalışmalarında başarılar diliyorum. Şu an Hastane ve il genelinde her iki çalışandan biri Sağlık-Sen üyesidir. Bundan sonraki hedefimiz istikrarlı bir şekilde büyüyerek, çalışanlarımızı bu çatı altında toplayıp, onlarla beraber omuz omuza, zirvelerden yeni ufuklara hedefiyle yolumuza emin adımlarla devam etmektir. Sağlık Sen İş yeri Temsilciği olarak açtık. Burada amacımız çalışanların dertlerini aynı çalıştıkları ortamda dinlemek. Bizim temsilciliklerimiz aracılığıyla sağlık sen kadrolarının görevi hemşireye hekime hizmet bizde bu hizmet vermek için bu temsilci odalarımıza üyelerimizi bekliyoruz. Hem dertlerini dinleyeceğiz hem çayımız kahvemiz ve muhabbetimiz var. Çalışanımız gerçekten hastalarımıza çok ciddi hizmetler veriyorlar.  Şehir hastanemiz bölgedeki ve yurt dışındaki vatandaşa hekimlerimiz hizmet veriyorlar. Sağlık turizmin gelişti hastanedir. Erzurum’un kendine has sorunları yok mu? Var. Bizde bu sorunlarını Ankara’da dile getireceğiz. Bunlarının üstünde duracağız.

Temsilci odasının temsilci kişilerin oturup dinleneceği yer değil 

Temsilci odasının temsilci kişilerin oturup dinleneceği yer değil, çalışanların sorunlarını dinledikleri koordinasyonun sağlanacağı yerler olacağını ifade eden Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Duman, Sağlık-Sen’in Türkiye’de sağlık ve sosyal hizmet alanında görev yapan bütün çalışanları temsil eden bir sivil toplum kuruluş olduğunu söyledi.

Duman,” Temsilci odasının temsilci kişilerin oturup dinleneceği yer değil, çalışanların sorunlarını dinledikleri koordinasyonun sağlanacağı yerler olacağının altını çizmek isterim. Sivil toplum kuruluşlarının en önemli yapı taşlarından birinin temsilciler olduğunu belirterek, buraların adeta kılcal damar gibi, uçbeyi görevi yaparak sağlık sorunlarını merkeze taşımak kaydıyla çözüme kavuşturan yerlerdir. Kurum amirleri, sendika temsilcileri, yöneticileri, çalışanların aralarındaki etkileşimi güçlendirmek ve diyaloğu sağlamak ve artırmak amacıyla burayı açtık. Sağlık-Sen’in Türkiye’de sağlık ve sosyal hizmet alanında görev yapan bütün çalışanları temsil eden bir sivil toplum kuruluşudur. Erzurum  ilimizde de, Türkiye genelinde de genel yetkilidir. Sendika olarak bu başarıyı yakalayabilmiş olmak Sağlık-Sen’in gerçek varlığını da ortaya koymaktadır.”