?Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller? Ağız Ve Diş Sağlığı Etkinliği

Öğrencilere diş sağlığı seti dağıtıldı

Tarih: 01.01.0001 00:00
?Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller? Ağız Ve Diş Sağlığı Etkinliği

 

Sinan AYDIN

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı´nın işbirliği ile yürütülen ?Koruyucu Ağız  ve Diş Sağlığı Programı´ kapsamında, Erzurum´da bir dizi etkinlik düzenlendi. Sağlık İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü´nün ortaklaşa düzenlediği program kapsamında,  Palandöken ilçesinde bulunan Sabahattin Solakoğlu İlköğretim Okulunda, ?Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller? etkinliği gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLERE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ ANLATILDI

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri koordinasyonunda , İl Sağlık Müdürü  Dr. Mahmut Uçar ve Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız´ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, konuşmacılar ağız diş sağlığının önemi ve yapılması gerekenler konusunda çocuklara bilgi verdi. Yapılan konuşmaların ardından sınıf içerisinde maket üstünde ağız ve diş sağlığı eğitimi ve florürlü vernik uygulaması yapıldı.

ÇOCUKLARA DİŞ SAĞLIĞI SETİ DAĞITILDI

Program dahilinde, okul çağındaki çocukların ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalıklarının  arttırılması için yapılan bu etkinlikte,  Sağlık Bakanlığının ülke genelinde  belirli yaş grubundaki çocuklara hazırlamış olduğu diş macunu , diş fırçası ve cetvelden oluşan set dağıtıldı. Yine bakanlığın ücretsiz olarak dağıttığı ?Sağlık Çocuk? dergisinin ağız ve diş sağlığı ile ilgili özel sayısı da öğrencilere dağıtıldı.