Sağlıklı gelecek için sağlıklı beslenme

Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, okullarda öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri için kantinleri doğal yiyeceklerle doldurduklarını aktardı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Sağlıklı gelecek için sağlıklı beslenme

 

Milli Eğitim Bakanlığı´nın okul kantinlerine yönelik getirdiği düzenlemeyle bazı yiyecek ve içecekler yasaklanmıştı. İçme suyu, ayran, pastörize süt dışında kalan her türlü içecek, kızartma, cips, tüm çikolata türleri, şeker ve şekerlemeler, tatlandırıcı içecek ve gıdalar satışa uygun olmayan yiyecek ve içecekler kategorisine alındı. Getirilen bu yasayla birlikte öğrencilere daha doğal ve daha çok besin değeri sunabilmek için Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okul kantinlerinde güzel bir uygulamaya başladı.

Başlatılan uygulamada amacın, öğrencilerin daha sağlıklı ve güçlü olması olduğunu aktaran Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, gençlerin başarısı için ruhsal ve bedensel gelişimin önemine dikkat çekti. Gazioğlu, ?Bilindiği Milli Eğitim Bakanlığı önemli bir düzenleme yaptı. Bu düzenleme ile bazı yiyecek ve içecekler uygun olmayan olarak belirlenerek kantinlerde satışı yasaklandı. Bizde buna istinaden kantinlerimizde güzel bir uygulama başlattık. Kantinlerimizde meyve ve meyvelerde yapılmış doğal içeceklerin satışına başladık. Örneğin kızılcık suyu gibi içeceklerimiz var. Tane işi doğal meyveler, süt, ayran gibi yiyecek ve içeceklere özendiriyoruz. Bu aşamada velilere de büyük görev düşmekte. Çocukların ruhsal ve badensel gelişimleri için bu uygulama oldukça büyük önem taşımaktadır.? dedi.

Muhammed cOŞKUN