Sağlıkta şiddeti önlemek için yeni kod!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla çalışılan yeni sisteme ilişkin bilgileri aktardı.

Tarih: 08.08.2023 12:32 Güncelleme: 08.08.2023 12:32
Sağlıkta şiddeti önlemek için yeni kod!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla beyaz kod öncesi bir ara uyarı ve ön haber sistemi üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

ÖNCÜL KOD

Kabine sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca, "İçişleri Bakanlığımız ile tamamlanmak üzere olan bir çalışma yapıyoruz; beyaz kod öncesi bir ara uyarı ve ön haber sistemi. 'Beyaz kod'da adli ve kolluk süreci derhal başlıyor ama ondan önce bir şiddet eylemi riski olması durumunda ya da bir şekilde daha önce şiddete başvurmuş birisinin olma ihtimaline karşı bir öncül kod verilmesini hedefliyoruz. Orada hastane emniyetini, güvenliğini ve ilgili idarecileri devreye sokacak bir uyarı sistemi üzerinde çalışıyoruz. Bir yazılım hazırlanıyor bunun için. Öncül şiddet eylemini önleme anlamında yeni bir yaklaşım bu" dedi.

45 BİN E-MAİL

Sağlık çalışanlarına gönderdiği mektuba yanıt olarak 45 bin e-mail yanıt geldiğini aktaran Koca, çalışanlardan şiddet eylem planı başta olmak üzere çalışma şartları ile ilgili öneriler aldıklarını söyledi.

Koca, ayrıca sağlık çalışanlarının taban ücreti katsayısı ile ilgili bir düzenleme üzerinde çalışıldığını ifade ederek "Sağlık çalışanlarımızın taban ücreti, hekim arkadaşlarımızın taban ücretinin 10-15'te biriydi. Bu oranın makul bir düzeye çıkarılması gerektiği kanaatindeyim. Tüm sağlık çalışanları için en azından bu oranın bir kat artırılması gerekiyor" dedi. HABER MERKEZİ