SAHTE PARFÜMLERE DİKKAT

Erzurum’da Parfüm günlük hayatta özellikle bayanların yanından bile ayırmadıkları bir eşya olurken Parfüm alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar var.

Tarih: 07.08.2023 17:59
SAHTE PARFÜMLERE DİKKAT

www.erzurumgunebakıs.com / Rabia Aslan Karakaş 

Sahte parfümlere dikkat edilmediği zaman ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiğini ifade eden esnaf Yaşar Gün,  parfüm fiyatlarının yükselmeye başlamasıyla beraber merdiven altında üretilen sahte parfümlerin piyasadaki yeri göz ardı edemeyeceğimiz şekilde çoğaldığını söyledi.

Gün,” Parfüm satın alırken fiyatının yüksek ya da uygun olmasından çok dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalardan biri de orijinalliğidir. İmitasyon parfümleri kolayca üretilir ancak otantik parfüm ile aynı kalitede veya kokuya sahip değildir, bu nedenle onlara para harcamak gereksiz harcama olacaktır. İster erkekler için isterse de kadınlar için olan bu parfümler kimileri bilerek satın alırken birçoğumuz orijinal olduğunu düşünerek alıyoruz. Sahte olduğunu fark etmediğimiz bu parfümler koku yönünden birebir benzerlik gösterseler de içerik ve kalite açısından tamamen farklılar. İnsan sağlığı açısından ciddi tehlike arz eden bu sahte parfümler ciddi alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebiliyor. Sahte parfüm kullanımı genellikle ciltte kaşıntı, kızarıklık ve döküntülere neden oluyor. Bunun yanı sıra sahte parfüm uygulamasından sonra güneş ışınlarına maruz kalırsanız cildinizde kalıcı kahverengi lekeler dahi oluşabilir. Giysilerimize bile ciddi şekilde zarar veren bu parfümleri derimize uygulamak kulağa oldukça korkutucu geliyor. Parfümün kutusunu ve şişesini detaylı şekilde incelemeye çalışın. Orijinal parfüm şişelerinin altında üretildikleri yer kodlanmıştır. Dış karton ambalajındaki hatalı veya eksik yazılar da parfümün sahte olduğunun göstergesidir. Parfümün ambalajının alt kısmında mutlaka barkod bulunmalıdır. Barkodu olmayan parfümler kesinlikle orijinal değildir. Orijinal parfümler asla kutusuz satılmazlar. Bu parfümün sahte olduğunu anlamanın en kolay yollarından biridir. Satın aldığınız parfüm kaliteli bir ambalaj veya karton kutu içerisinde değilse muhtemelen sahtedir. Orijinal parfümü anlamanın bir diğer yolu ise şişeyi sallamaktır. Orijinal parfümü salladığınız zaman ortaya çıkan hava kabarcıkları kısa bir süre içerisinde kaybolmaz. Sahte parfüme aynı işlemi uyguladığınızda kabarcıkların saniyeler içerisinde yok olduğunu göreceksiniz.”