SAHTE TEMİZLİK ÜRÜNLERE DİKKAT

Temizleyici maddenin uygun şekilde kullanılmamasından kaynaklanan bazı sıkıntılar meydana geliyor.

Tarih: 05.10.2023 18:16
SAHTE TEMİZLİK ÜRÜNLERE DİKKAT

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

İnternet üzerinden satışı yapılan temizlik ürünlere dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Temizlik Şirketi Müdürü Taner Beyoğlu, vatandaşları bu konuda uyardı.

Beyoğlu,” Hijyenin hat safhada olduğu bir temizlik için güvenli ve kaliteli temizlik malzemeleri kullanmak şarttır. Temizliğin hoşa gitmesi için çeşitli temizlik malzemeleri kullanılıyor. Temizlik malzemeleri hoş kokulu, hoş görünümlü olabilir. Bu aynı zamanda yanıltıcı da olabilir. Temizleme işlemi ürünün paketinde önerilen miktar kadar ile başlanmalı ve sonrasında kullanılan yerin kirlilik durumuna göre artırılmalı veya azaltılmalıdır. Çok köpük iyi temizlik anlamına gelmez.  Temizlik maddesi el temizliği ve hijyeni için ise başka bir yerde kullanmak mümkün değildir. Çamaşır gibi tekstil ürünlerinde toz deterjan daha aktif olurken bulaşık gibi ürünlerin temizliğinde sıvı deterjan, krem veya jel tarzında olanlar tercih edilmelidir. Birçok Etkin temizleyiciler önerilen uygun miktarlarda kullanılmazsa istenmeyen sonuçlar ortaya çıkar. Kirlerin çıkarılması için ürün ambalajlarında önerilen miktar ayarlanıp kullanım sağlanmalı eğer kir çıkmaz ise işlem tekrarlanmalıdır.”

“Vatandaşlar sahte deterjanlara dikkat etsinler”

“Bu süreçte kanallarının öne çıkmasıyla birlikte dolandırıcılar sahte deterjan satışında önemli bir avantaj elde ettiler. Temizlik ürünleri  içinde özellikle toz deterjanların sahtelerini orijinallerinden ayırt etmek kolay değildir. Ünlü markaların ambalajları taklit edilerek satışa sunulan sahte deterjanlar, hâlihazırda kamuoyunun gündeminde üst sıralarda yer almakta.  Sahte deterjan satışının internet üzerinden hizmet veren pazaryerlerine kadar sıçramış olması, kamuoyunun bu konudaki endişelerini arttırıyor. En önemli pazaryerlerine duyulan güveni bile sarsan bu gibi durumlar, tüketicilerin sahte deterjanlara karşı dikkatli olmalarını gerektiriyor.”