SAKATA GELDİK!

Sakatat ürünleri kelle etinin fiyatı kilosu 120 TL, beyinin tanesi ise 20 TL, hayvanın ayak tırnağının tanesi 30 TL, ciğerin kilosu da 120 TL ve kuzu ciğeri 130 TL’den satışa sunuluyor.

Tarih: 05.06.2023 19:27
SAKATA GELDİK!

www.gunebakiserzurum.com / İhsan KUMRU

Piyasa da sakatat ürünlerinin satışlarında bir durgunluk yaşandığını ifade eden sakatat ürünleri satıcısı Mustafa Tüylü, sakatat ürünlerinden olan ayak paça, işkembe, kuzu kelle ve kuzu kış aylarında daha çok satışının olduğunu söyledi. 

Tüylü, “Sakatat ürünleri yürek, ciğer, böbrek, dalak, işkembe, ince ve kalın bağırsaktır. Ayrıca hayvanın baş kısmından elde edilen kelle, dil ve beyin de sakatat ürünlerine giriyor. Ayak paça, işkembe, kuzu kelle ve kuzu ayak kış aylarında daha çok satılıyor. Sakatatlar, kırmızı ete oranla vitamin ve mineral açısından oldukça faydalıdır. Vatandaşlar kırmızı etten bir işkembenin tadını bulamaz. Sakatat ürünlerinde ki kolajen miktarının insan sağlığına faydalı olan ürünlerdir. Sakatat ürünleri kırmızı ete göre fiyatları daha ucuzdur. İşlerimizin durumu kış aylarında daha çok iyi oluyor. Kış aylarında havaların soğuk olmasıyla beraber sakatat ürünlerine çok fazla talep oluyor. Ama şuan sakatat ürünlerinin satışlarında bir durgunluk yaşanıyor zaten. Kelle ve ayak paça eklemlere iyi geliyor. Kaval kemiği de satıyoruz, onun içinde ilik olduğu için vatandaşlarımız haşlıyorlar. Ayağınız kırıldıysa ve bileğiniz ağrıyorsa onun suyundan kaynatıyorlar, yemeklerin içine de katılıyor. Beyini meze olarak kullanıyorlar. Kuyruk yağı belli başına bir şifa kaynağıdır, akciğerlerin açılmasına da çok yardımcı oluyor. Kelle etinin fiyatı kilosu 120 TL, beyinin tanesi ise 20 TL’dir. Sakatat ürünlerinden olan hayvanın ayak tırnağının tanesi de 30 TL’den satılıyor. Ciğerin kilosu da 120 TL’den başlıyor. Kuzu ciğeri 130 TL’den başlıyor.” dedi.