Saldırgan ve tehlikeliler

Erzurum’da, özellikle okul bölgesinde bulunan sokak hayvanları vatandaşı korkutuyor.

Tarih: 11.12.2023 17:55
Saldırgan ve tehlikeliler

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Sokakta büyüyen veya Sahipleri tarafından terk edilen sokak hayvanları hayatlarını idame ettirmek için son derece tehlikeli olarak insanlara zarar verebiliyorlar. 

Şehrimizde de sokak hayvanları sayıca fazla olurken üstüne bir de kış şartları nedeniyle hayatları zorlaşan sokak hayvanları karınları aç bir şekilde soğuğa direnerek hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor olsalar da başı boş oldukları için tehlikeli ve saldırgan olabiliyorlar. 

Sokak hayvanlarının Belediye tarafından toplanarak güvenli, sıcak ve yaşanılabilir barınaklara götürülmesini isteyen vatandaş ise, “Özellikle okul bölgesinde bulunan başı boş sokak hayvanları bizleri korkutuyor çükü çoluğumuz çocuğumuz olası bir tehlikeyle karşı karşıya”

“Kış şartları elimizdeki bu kadar imkana rağmen bizler için bile bu kadar zor olabiliyorken, yeri yurdu olmayan, karnı aç olan ve güvenliği olmayan sokak hayvanları için çok daha zor olabiliyor. Bu da ister istemez saldırgan olmalarına neden oluyor ve bizler için tehlike arz ediyor. Belediyenin bu konu hakkında tüm yetkilerini kullanarak her canlının hakkını gözetmesi gerekiyor” 

“Tehlikenin herkes farkında ama ne vatandaş için ne de sokak hayvanları için netice yok! Varsa bile yeterli değil çünkü kafamı çevirdiğim her yerde bir sokak hayvanına rastlamak mümkün. Burası okul bölgesi olduğu için çocuklarımız için endişeleniyoruz. Allah korusun çocuğa bir köpek saldırsa çocuk kaçamaz bile çünkü yerler buz” ifadelerini kullandılar.