Şampiyon Erzurumlu Berberler

Erzurum Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Odası, Şov Yarışmasında Türkiye Berberler Odaları ve yurt dışından katılım sağlayan takımlar arasında rakiplerini geride bırakarak şampiyon oldu.

Tarih: 12.10.2022 10:42
Şampiyon Erzurumlu Berberler

Talha KOCA

Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları İşletmecileri Federasyonu tarafından Antalya’da 3-6 Ekim tarihleri arasında 4.Uluslararası Güzellik Sanatları Festivali düzenlendi. Aynı zamanda katılımcılar arasında Şov Yarışması da düzenlenen festivale, Erzurum'dan giden Berberler dangasını vurdu. Festivale, Türkiye Berberler Kuaförler Odaları ve yurt dışından olmak üzere çok sayıda katılım sağlandı. Erzurum Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Odası takımı da gerçekleştirilen yarışmada, tüm rakiplerini geride bırakarak Şampiyon oldu ve birincilik kupasını kazandı. Şükran Şahin Takımı ikinci olurken, Tarsus Takımı da üçüncü oldu.

KADIN DAYANIŞMASI VE ECDADIMIZ NENE HATUN KOREOGRAFİSİ

Antalya’da düzenlenen 4.Uluslararası Güzellik Sanatları Festivalinde gerçekleştirilen Şov Yarışmalarında şampiyon olan Erzurum Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları takımının “Kadın Dayanışması ve Ecdadımız Nene Hatun” isimli ve temalı sahne koreografisi izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Sahneye çıkarılan Nene Hatun tablosu ve Erzurum yöresine ait ihram kostümleri de alkışlar eşliğinde karşılandı. Beğeni toplayan koreografi ve müzik, Erzurum Berberler Kuaförler Güzellik Salonları Başkanı Emre Torungil tarafından tasarlandı.

BİRİNCİLİK KUPASINI ERZURUM’A GETİRDİLER

Yarışma süresince sahnede yer alan Erzurum Berber ve Kuaför Esnaflarından İlhan Bahadır Akpınar, Sibel Adal, Ramazan Polat, Metin Orhan, Metehan Çobanoğlu, Esra Öztaşyonar, Hülya Demir, Zeynep Tekerli, Nurhan Demir şampiyonluğu getiren stilistler olarak birincilik kupasını Erzurum’a getiren yarışmacı arkadaşlar oldu. Yarışmada yer alan modellerin Erzurum’un Yöresel Kıyafeti İhram kostümleri Aziziye Belediyesi El Sanatları Üretim Atölyesi ve Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği tarafından tasarlanarak yarışma süresince karşılandı. Festivalde düzenlenen yarışmada şampiyon olan Erzurum BKGSO Başkanı ve şampiyon takım lideri Emre Torungil yaptığı açıklamalarda “4. Uluslararası Güzellik Festivalinde aldığımız sahneyle Kadın Dayanışması ve Ecdadımız Nene Hatun koreografimizle 2022 Uluslararası düzeyde birinci olarak şampiyonluk kupasını şanlı şehrimiz Erzurum’a götürüyoruz. Hayırlı olsun Erzurum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN TORUNGİL’DEN TEŞEKKÜR

Seçtiği müzik ve özellikle Nene Hatun tablosuyla büyük beğeni ve taktir toplayan şampiyon takım lideri Başkan Emre Torungil “Gecesini gündüzüne katarak şampiyon olan bu harika takıma kıyafet ve kostümler de bize destek çıkan Erzurum Aktif İş Kadınları Dayanışma ve Dostluk Derneği Başkanı Sayın Hülya Saltukluya ve Aziziye Belediye Başkanımız Muhammet Cevdet Orhan’a, her zaman destekçimiz olan ESOB Başkanımız Sayın Rasim Fırat’a, Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları İşletmeciler Federasyon Genel Başkanı Bayram Karakuşa ve kıymetli jüri komitesine teşekkür eder, şampiyonluk yolundaki desteklerinden ötürü de şükranlarımı sunuyorum” dedi.