ŞAMPİYON MÜMTAZ TURHAN

Erzurum’da düzenlenen Okul Sporları Basketbol Erzurum İl Birinciliği Finali’nin kazananı Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi oldu.

Tarih: 19.12.2023 17:27
ŞAMPİYON MÜMTAZ TURHAN

www.erzuurmgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin spor alışkanlığı ile yetişip sağlıklı bir gelecek nesil hedefiyle düzenlediği Okul Sporları’nda, Erzurum’da Olimpiyat Parkı içerisindeki Yüksek İrtifa Spor Salonu’nda düzenlenen Okul Sporları Basketbol Gençler A Erkekler İl Birinciliği’nde final maçları tamamlandı. Okul Sporları Basketbol Gençler A Erkekler İl Birinciliği Finali’nde karşı karşıya gelen Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi – Erzurum Anadolu Lisesi karşılaşmasında, Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi galip gelmeyi bildi. Maçın başlarında öne geçen Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi, daha sonra üstünlüğü Erzurum Anadolu Lisesi’ne kaptırdı. Karşılaşmanın son periyotunda Erzurum Anadolu Lisesi ile skoru eşitleyen Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi, geriden gelerek şampiyon oldu. Başa baş geçen karşılaşmada, sporcuların göstermiş oldukları üstün mücadeleleri ise herkesi büyüledi. Maç skoru 69-77 sonuçlanması ile Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi, turnuvayı şampiyon olarak tamamladı. Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi gruplarda Erzurum’u temsil edecek. Gruplarda da başarı sağlaması durumunda, Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi, Okul Sporları Türkiye Şampiyonası’na gidecek. 

Turnuvanın En İyisi de Mümtaz Turhan’dan

Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi sadece Okul Sporları Basketbol Gençler A Erkekler İl Birinciliği’nde şampiyon olmakla kalmadı. Şampiyon olan takım aynı zamanda turnuvanın en iyi oyuncusuna da sahipti. Turnuva boyunca topu eline alınca herkesi heyecanlandıran Kadir Çakan turnuvanın da en iyi oyuncusu seçildi.