Şampiyon Teknik Direktörden Açıklama

Harb-iş Spor Kulübü Teknik Direktörü Suat Akgün açıklamalarda bulundu.

Tarih: 17.10.2023 20:19
Şampiyon Teknik Direktörden Açıklama

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

U-14 Lig’inde şampiyon olan Harb-iş Spor Kulübü’nün Teknik Direktörü Suat Akgün, şampiyonluk sonrasında gruplar, U-16 ve U-18 Ligleri hakkında konuştu. Akgün, Harb-iş Spor’un Erzurum’un köklü kulüplerinden olduğunu, şu anda şampiyon olarak Türkiye Şampiyonası’nın 1. Kademesine gideceklerini söyledi. Akgün, fikstür belirlenince maçlara gidip en iyi sonuçlarla Erzurum’u temsil etmek istediklerini dile getirdi.

Erzurum’u ve Harb-iş Spor’u En İyi Şekilde Temsil Etmeye Çalışacağız

“U-14 Lig’inde Harb-iş Spor Kulübü olarak Şampiyon olduk. Bundan sonraki süreçte Türkiye Şampiyonası’nın 1. kademesine gideceğiz. Nasip olursa tabii ki Erzurum’u ve Harb-iş Spor’u en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Çocuklara şu anda izin verdik. 1 ay sonra tekrar toplayıp hazırlanıp Türkiye Şampiyonası’na gideceğiz. Türkiye şampiyonası, ilk önce bölge bölge oluyor. Eşleşmemiz sadece Doğu Anadolu bölgesinde olmayabiliyor. Türkiye Şampiyonası’nda 7 ya da 8 grup oluyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun bizi tayin etmiş olduğu bölgelerde yarışacağız. Artık bize Karadeniz Bölgesi mi çıkar? Doğu Anadolu Bölgesi mi çıkar? Onu şu anda bilmiyoruz. Hangi takımlar ile eşleşiriz onu da şu anda bilmiyoruz. Fikstür belirlenince o illere gidip en iyi sonuçlarla ilimizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Grup maçlarında da sadece şampiyon olan takımlar, 2. Gruba yükselmeye hak kazanabiliyorlar. Grup maçlarında da bizimle birlikte 4 veya 5 takım olur. Oradan inşallah şampiyon olarak çıkıp, şehrimizi bir üst grupta da temsil etme hakkına sahip oluruz. Bir üst grupta Türkiye Şampiyonası’nın 5-6 tane grubu var. Bu Türkiye Şampiyonası’na gidebilmek için 5-6 grubun geçilmesi gerekiyor ki takım finale yükselebilsin. Şu anda daha 1. Gruptayız ne olup biteceğine bakacağız.” 

İlk Şampiyonluk Değil Son da Olmayacak

“Grup müsabakalarında, üst liglerdeki takımların scout ekiplerinin futbolcuları izlediğini düşünüyoruz. Tabii bize kimse “biz geldik çocukları izliyoruz” ya da “izleyeceğiz” diye bir şey demiyorlar. Onlar kendileri bir sistem oluşturup oyuncuları takip ediyorlar. U-14 takımımızda 22 futbolcumuz var. Bizim şu anda halihazırda oynayan 2 grubumuz daha var. Şu anda oynayan gruplarımız da u-16 u-18 takımlarımız orada da takımlarımız mücadele veriyorlar. U14 takımımızda su anda 22 kişilik bir kadromuz var. 22 futbolcumuz ile güzel de bir lig oldu, iyi de bir lig oldu, şükürler olsun başarılı da olduk. Harb-iş Spor Erzurum’un köklü kulüplerinden bir tanesi. Dediğim gibi bu Harb-iş Spor’un ilk şampiyonluğu değil, son da olmayacak. Tabii bundan sonraki süreçte elimizden gelenin en iyisini yapıp Harb-iş Spor’u taşımaya çalışacağız. Harb-iş Spor Kulübü, gerçekten köklü bir kulüp. 1975 ‘ten beri var. O dönemden bugüne kadar da bünyesinden birçok futbolcu çıkarmışlığı ve birçok şampiyonluğu oldu. İnşallah biz de elimizden geleni yapıp Harb-iş Spor’a ve formaya layık olmaya çalışacağız.”