Şampiyon Teknik Direktör’den Açıklama

Curling Erkek Süper Lig’inin şampiyonu olan Çelebi Spor Kulübü’nün antrenörü Ahmet Çelik, açıklamalarda bulundu.

Tarih: 22.10.2023 16:25 Güncelleme: 22.10.2023 16:26
Şampiyon Teknik Direktör’den Açıklama

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

curling Erkekler Süper Lig Şampiyonu olan Çelebi Spor Kulübü’nün antrenörü olan Ahmet Çelik, 2011 yılından beri Çelebi Spor Kulübü’nde antrenörlük yaptığını belirtti. Çelik, kulüp olarak curling branşın gelişimi için ekstra sporcu bulundurmadıklarını, bir takımın 5 sporcudan oluştuğundan dolayı diğer sporcuları da başka kulüplere kazandırarak hem sporcuların gelişiminin devam etmesini hem de curlingin daha da gelişmesini hedeflediklerini söyledi. Ahmet Çelik, Çelebi Spor Kulübü’nün 3 yıldır üst üste şampiyon olduğunu ifade etti.

Curlingin Gelişmesi İçin Ekstra Sporcu Bulundurmuyorlar

“Çelebi Spor Kulübü’nün 2011 yılından itibaren erkek ve kadın curling takımının antrenörlüğünü yapıyorum. Yani curling Türkiye’ye geldiğinden beri Çelebi Spor Kulübü’ndeyim. Şimdi şöyle biz branşın gelişimi için kulübümüzde ekstra sporcu bulundurmuyoruz. Takımımız, 5 sporcudan oluşuyor. Biz 5 sporcudan sonraki sporcuları, altyapıdan yetişmiş sporcularımızı diğer kulüplere kanalize edip oralarda da maça çıkmalarına imkân sağlıyoruz ki sporcularımız maça çıksın müsabaka görsün ve kalitemiz yükselsin. Diğer türlü 5 sporcu oynatıp, diğer 5 sporcuyu yedekte bekletirsek o sporcular hiç müsabaka göremeyeceği için gelişimde istediğimiz seviyede olmayacağından diğer sporcularımızı başka kulüplere yolluyoruz.” 

3 Yıldır Üst Üste Şampiyonluk

“Şu anda Çelebi Spor Kulübü’nde 5 kadın ve 5 erkek olmak üzere 10 müsabık sporcumuz var. Tabii altyapımız daha geniş bir durumda. Çelebi Spor Kulübü, şu ana kadar 3. Kez şampiyonluğunu aldı ve 3 kez üst üste şampiyonluk aldı. Öncesinde tabii ki kadrolarımız vardı, ama kadrolarımız kurulum aşamasındaydı. Sporcularımız biraz daha gençti. Genç sporcularımız artık büyüdü, belli bir seviyeye geldiler ve kaliteleri yükseldi. Son 3 yıldır Curling Süper Lig’de erkek takımımız şampiyon oluyor. Zaten takımımızın 2 sporcusu da A Milli Takım sporcuları. Diğer 3 sporcumuz da Milli Takımın B kadrosunda bulunuyorlar. Çelebi Spor Kulübü, olarak erkekleri daha ön planda tutuyoruz. Ben bir de Erkek A Milli Takımı’nda da antrenör olduğum için erkeklerde biraz daha ön planda çalışabiliyorum. Kadın takımımız da var tabii ki ama erkeklerde, Erkekler A Milli Takımı’nda çalıştığım için Çelebi Spor Kulübü’nün de erkek takımı şu anda çok iyi seviyede.” 

Süper Lig Şampiyonu Takım Sponsor Bulamıyor

“Şimdi sponsorluk noktasında “coğrafya kaderdir” deriz ya belki batı illerinde olsak sponsor bulma noktasında belki çok sıkıntı yaşanmaz oralarda. İnsanlar oralarda biraz daha spora eğilimli. Bizim ilimizde maalesef sponsorluk noktasında biraz sıkıntılarımız var. Bekleriz, talep ederiz, isteriz ki biraz sponsorumuz olsun. Şu anda bizim sponsorumuz yok. Buradan ayrıca bize destek veren Erzurum Gençlik ve Spor il Müdürlüğü’ne, kulüp yöneticilerimize, Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin Bey’e de curlinge verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim.”