SANAYİ ESNAFI İSYAN ETTİ

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı sanayi sitesindeki yollarda oluşan çukurlar araç sahiplerini bölge esnafını adeta isyan ettirdi.

Tarih: 03.09.2023 16:40
SANAYİ ESNAFI İSYAN ETTİ

www.erzurumgunebakıs.com / Rabia Aslan Karakaş 

Bozuk yolların araçlarda büyük hasar meydana geldiğini ifade eden sanayi esnafları, bu duruma bir çözüm bulunması gerektiğini söylediler.

Bölgede hizmet veren sanayi esnafı, yağış olduğunda çukurlarda biriken sulardan dolayı işlerinin de aksadığını bozuk yollardan dolayı araçlardaki masrafların da arttığını yolların yapılması için yetkililere çağrıda bulundular. 
 

Esnaf,”  Sanayideki yollarımızın çok kötü olduğunu herkes görüyor. Yolların bozuk olmasından müşterilerimiz de çok şikâyetçi. Asfalttan dükkânlarımıza su giriyordu Sanayi içerisinde asfaltta yol düzeyleri çok bozuk. İlgilenen yok. İşi yapan yok. Yani bu işte bir ilgi istiyoruz. Yetkililer bir an önce buna çözüm bulmalı. Yollarımız çok kötü gözüküyor. Tüm sanayi içi yollarının yeniden yapılması gerek. Onarım zamanı geldi geçiyor bile. Kendi araçlarımız dahi müşterilerin araçları da zarar görüyor sıkıntılı durum. Uzun zamandır böyle. En kısa zamanda yapılmasını istiyoruz. Buradaki yolların birçoğu çukur içinde, yağmurların yağmasıyla birlikte çamur oluyor. Çamurdan dükkânlarımıza giremiyoruz. Biran önce yollarımızın yapılmasını istiyoruz. Halimizi hatırımızı sorup bizleri hatırlayan yok. Sanayi esnafı olarak bizler, araç sahipleri ise sanki araçlarını biz bozuyormuşuz gibi sitem ve tepkilerini bize iletiyor. Belediyenin acil olarak sanayiye el atarak yolları düzeltmesi kaldırımları yeniden düzenlemesini ve çevre temizliğimizin yapılmasını istiyoruz.”

Araç sahipleri de sanayi yollarından şikâyetçi olurken bozuk olan yolların yeniden yapılmasını istediler.

Araç sahipleri,” Araçlarımızla bu yolları kullanmakta aşırı güçlük çekiyoruz. Hele ki bozuk yol Sanayi içinde bozulan aracımızı zorlanmadan tamirciye çekiyoruz. Bizi düşünen yok. Biz araçları tamir ediyoruz bu yollar yüzünde daha sanayiden çıkmadan geri geliyorlar. Sonra biz iyi tamir edemedik oluyoruz. Ama kimse demiyor ki sanayi sitesinde böyle yol olur mu diye. Burası küçük bir Sanayi Sitesi değil ama inanın biz bu yolların ne zaman asfaltlandığını bile hatırlamıyoruz.”