Sarıgül'den seçim değerlendirmesi

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, seçimlerde iki tur arasındaki sürecin CHP tarafından iyi yönetilemediğini söyledi.

Tarih: 07.09.2023 16:12
Sarıgül

"Biz o 15 günü iyi değerlendiremedik" diyen Sarıgül, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekibine de ayrı bir parantez açtı ve "Ekibinde büyük sorun var" dedi.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, katıldığı bir televizyon programında seçimlerde iki tur arasındaki sürecin iyi yönetilemediğini söyledi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı işaret etti.

Sarıgül, “O gece sayın Ekrem İmamoğlu ile sayın Mansur Yavaş hatırlayın genel merkezde, genel merkez yöneticileri dahi bypass edildi. Televizyonların karşısına onlar çıktılar. Sonuçtan sonra niye 15 gün devam edilmedi? Bu soruyu niye kendi kendilerine sormuyorlar?” ifadelerini kullandı.

Mustafa Sarıgül, sadece İmamoğlu ve Yavaş’ın değil, altılı masadaki diğer siyasi parti genel başkanlarının da süreci yönetemediğini söyledi.

Sarıgül, "Biz o 15 günü iyi değerlendiremedik. Niye o 15 gün Yozgat'ta Kırşehir'de Nevşehir'de Niğde'de Sivas'ta Erzurum'da CHP’nin zayıf olduğu Kayseri'de Kütahya'da niye mitinglere gitmediler? Bu soruları niye onlara sormuyorsunuz?” sözlerini kullandı.

Sarıgül, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekibine de ayrı bir parantez açarak “Bu seçimi gerçekten canla başla kadrosu çalışmış olsaydı yüzde yüz alınabilecek olan bir seçimdi. Ekibinde büyük sorun var. Ben söylemek istemiyorum ama inanın ki ekibinde büyük sorun var” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ