Sebze fiyatları aldı başını gitti

Sert ve uzun geçen soğuk havalardan dolayı, sebze fiyatları bir türlü düşüşe geçemedi. Vatandaş pahalı olması sebebiyle sebze tüketimini azalttı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Sebze fiyatları aldı başını gitti

Günebakış/Muhammed cOŞKUN

Her yıl kış mevsiminde en fazla 10-15 günlük süreyle yüksek fiyatlarla vatandaşın sofrasına ulaşan sebze, bu yıl bir aydan uzun bir süredir cep yakmaya devam ediyor. Özellikle biber, kabak ve patlıcan en yüksek fiyatları izlemeyi sürdürüyor. Fiyatlar geçen yıl Şubat ayına göre yüzde 50 daha pahalı.

Vatandaşın bu yıl sebzeyi pahalı tükettiğini belirten manav esnafı Ekrem Şentürk, ?Bu yıl soğuk havalar en çok vatandaşın sofrasını vurdu. Özellikle don olayları sebze hallerinde fiyatların aşırı artmasına neden oldu. Domates, salatalık gibi ürünler her zaman ki gibi aşırı fiyatları görmedi ama uzun süreli yüksek fiyatlardan satışını sürdürdü. Ancak şuanda normal seyrinde. Fakat Biberin türleri, kabak ve patlıcanda rekor devam ediyor. Her yıl en fazla 10-15 gün bu fiyatlardan gider, sonrada düşüşe geçerdi. Fakat bu yıl bir türlü düşmedi. Bir ayı aşkın bir süredir yükseklerden ilerlemeye devam ediyor.? dedi.

HAVALAR ISINIYOR, DÜŞÜŞ YAKINDIR

Havaların yavaş yavaş ısınmaya başladığına dikkat çeken Şentürk, ?Son günlerde ısınmaya başlayan havaların fiyatlara olumlu bir esinti yapacağını düşünüyoruz. Şuanda domates 2- 2,5 TL, salata 3,5 TL, biber 6 TL, Kabak 3,5 TL ve patlıcan 4 TL´den satışını sürdürüyor. Bu fiyatlar geçen yıla göre yüzde 50 daha fazla durumda. Ancak yakın bir zamanda aşağı doğru bir hareketlilik bekliyoruz.? diye konuştu.