Seçim öncesi vatandaşın Erzurum değerlendirmesi

Ak Parti'nin düzenlediği miting öncesinde Erzurumlu vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birebir görüşmüş olsaydınız Erzurum için ne yapmasını isterdiniz? Sorusunu yanıtladılar.

Tarih: 14.03.2024 23:15 Güncelleme: 15.03.2024 00:27
Seçim öncesi vatandaşın Erzurum değerlendirmesi

www.erzurumgunabakis.com/ Sedanur Bingöl 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İl ziyaretleri planlamasında bir aksilik olmadığı takdirde 16 Mart 2024 Cumartesi günü Erzurum’da olması bekleniyorken, Günebakış gazetesi olarak vatandaşa “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birebir görüşmüş olsaydınız Erzurum için ne yapmasını isterdiniz?” diye sorduk.

“Gündem hep Erzurumspor oluyor”

Sorduğumuz soruya cevap veren vatandaş Erzurum’da gündemin sürekli Erzurumspor olmasından yakınarak, “bugüne kadar Cumhurbaşkanı ziyaretlerinin hemen hemen hepsinde gündem Erzurumspor olurken, Erzurum gibi kadim bir şehirde işsizlik, çiftçiliğin ve tarımın sürdürülememesi problemlerin geri planda kaldığını ifade ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birebir görüşme imkânı olsa bu gibi sorunlara çözüm üretilmesini isteyeceğini belirtti. 

“Tarım ve hayvancılık şehri olmamıza rağmen hayvan pazarında sayılabilir hayvan var”

“Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen her konuşmasında hayvancılığı ve çiftçiliği vurgulayarak şehrimize büyük bir hayvan pazarı kazandırmış olabilir ancak hayvan pazarına bakıldığında 100 tane hayvan çıkmaz” diyerek yüklü meblağların ödenerek yapıldığı hayvan pazarlarının şehrimize amacına en uygun şekilde kazandırılması talebinde bulunacağını ifade etti.  

“Köylü çiftçiliği bıraktı”

“Erzurum'un büyük bir kesiminin çiftçiliği bıraktığını vurgulayan vatandaş, Cumhurbaşkanı ile birebir görüşme yapacak olsa Erzurum için isteyeceği talebin, “tarım ve hayvancılığın özel şirketlerin merhametine bırakılmaması” yönünde olduğunu dile getirirken, “koskoca Erzurum’da destek olmadığı için eskisi gibi patates, ayçiçeği veya mısır üretilmiyor. Özel şirketlerin merhametine bırakılan çiftçiler artık çiftçiliği bıraktı. Bakıldığında güney ilçelerimizin yüzde 90’ı hayvancılıkla geçimini sağlarken bugün onlar da hayvancılığı bıraktı” diye konuştu. 

“Fabrikalar şehrimize çok görülmemeli”

Erzurum'da bulunması gereken fabrikaların olduğunu belirtmek isteyen vatandaş, “şehrimizin iklimine ve coğrafyasına uygun olan fabrikaların kurularak şehirde iş devamlılığının sağlanması gerektiğini belirtirdim” söylemlerinde bulunurken, yapılan büyük hayvan pazarlarının veya mal meydanlarının bir kentin hayvancılıkta ilerleyişini göstermediğini belirtti. 

“Öğrenci şehir merkezinden uzaklaştırıldı”

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Erzurum hakkında bir görüşme yapacak olsa “öğrenci potansiyelinin şehir merkezinden uzaklaştırılmasına çözüm bulunmasını isteyeceğini ifade eden vatandaşlar, “yurtların şehirden uzaklaştırılarak şehir dışına götürülmesi esnafı maalesef bitiş noktasına getirdi ve bugün Erzurum’un en eski caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesi maalesef bitme noktasına gelerek esnafın dükkanlarını kapatmasına neden oluyor” söylemlerinde bulundular.